Son Dakika: Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'in DNA Testi Sonuçlandı!

Son Dakika: Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'in DNA Testi Sonuçlandı!

Balıkesir'deki ormanlık alanda bulunan kemik parçalarıyla ilgili son gelişme: Yapılan DNA testleri, kemik parçalarının Korhan Berzeg'e ait olduğunu ortaya koydu. Berzeg'in eşi ve kızıyla yapılan eşleşme, bulunan kemik parçalarının kimliğini netleştirdi.

Balıkesir'deki ormanlık alanda bulunan kemik parçaları, yaklaşık 1 yıldır kayıp olan Korhan Berzeg'e ait olduğu tespit edildi. Berzeg'in uzun süredir kayıp olmasıyla ilgili soru işaretleri, DNA testleri sonucu ortadan kalkmış oldu. Olayla ilgili detaylı soruşturma devam ediyor.

jg5afiwgdeaegxycf6a14a.jpg

ÜNLÜ EKONOMİSTİN DNA TESTİ SONUÇLANDI

Uzun süredir kendisinden haber alınamayan ve aranan Korhan Berzeg'e ait olduğu düşünülen kemikler, dere yatağında bulundu ve ileri teşhis için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kemiklerden alınan DNA örnekleri, Berzeg'in eşi ve İngiltere'de yaşayan kızı Nisa Berzeg'in DNA örnekleri ile karşılaştırıldı.

KEMİK PARÇALARININ BERZEG'E AİT OLDUĞU NETLEŞTİ

Kemiklerden alınan DNA örnekleri, Korhan Berzeg'in eşi ve İngiltere'de yaşayan kızı Nisa Berzeg'in DNA örnekleriyle karşılaştırıldı ve yapılan inceleme sonucunda DNA'lar eşleşti. Bulunan kemik parçalarının Korhan Berzeg'e ait olduğu kesinleşti.

3 KÖPEKLE ARAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bugün, jandarma ekipleri kemik parçaları ve kıyafetlerin bulunduğu bölgede 62 personel ve 3 köpekle çalışma gerçekleştirdi. Yapılan arama sırasında, daha önce bulunan gömleğin bir kısmı ile kol kemiği olduğu düşünülen kemik parçası bulundu.

61-pvbnbpkcqkcnkwrlt-w.jpg

obcqhfqdy0wi-fjoktrtoq.jpg

Armutlu Mahallesi'ndeki evinden 17 Haziran 2023 sabahı köpeği "Tina" ile yürüyüşe çıkan ve o günden beri haber alınamayan 83 yaşındaki ekonomist Korhan Berzeg için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda arama çalışmaları başlatılmıştı. DNA testi sonuçlarına göre ekonomist Korhan Berzeg'e ait olduğu düşünülen kemikler kızı ve eşiyle eşleştiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler