Eurovision Ne Zaman, Nerede Yapılacak? Türkiye’yi Kim Temsil Edecek?

Eurovision Ne Zaman, Nerede Yapılacak? Türkiye’yi Kim Temsil Edecek?

Her yıl düzenlenen organizasyona bu sene İsveç ev sahipliği yapacak. Eurovision, İsveç’in Malmö kentinde düzenlenecek. Ünlü Şarkı Yarışması yaklaşık yetmiş yıldır devam ediyor ve şimdi bu yıl daha takipçileriyle buluşacak. Türkiye’yi kim temsil edecek?

Eurovision Şarkı Yarışması, Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından düzenlenen yıllık bir televizyon yarışmasıdır. 2024 yarışmasının teması "müzikle birleştirilmiş" ve ülkelerini temsil etmek için seçilen 37 sanatçıyı içeriyor.

Şarkılar orijinal olmalı ve en fazla üç dakika uzunluğunda olmalıdır. Çoğu Eurovision ülkesi Avrupalıdır. Ancak Avustralya, 2015 yılında Eurovision'un 60. yıl dönümü kutlamalarına özel davet edildikten sonra her yıl katılmaya hak kazandı. Fakat Avustralya kazanırsa ev sahipliği yapamaz.

EUROVİSİON NE ZAMAN?

Eurovision Şarkı Yarışması finali 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü yapılacak. Büyük geceye giden yarı finaller 7 Mayıs 2024 Salı gününden 9 Mayıs 2024 Perşembe gününe kadar belli olacak.

Yarı finallerde girişler 37 perdeden 26 finaliste düşürülecek. Şarkı yarışması geleneksel olarak 1995'ten beri Mayıs ayında düzenleniyor.

ekran-resmi-2024-05-09-19-15-07.png

TÜRKİYE’Yİ KİM TEMSİL EDECEK?

Eurovision’da Türkiye’yi Sertab Erener temsil edecek. 2003 yılında gerçekleşen yarışmada birinci olan Erener, ülkemize büyük gurur yaşanmıştı. Başarılı şarkıcı Sertap Erener, 9 Mayıs Perşembe günü tekrar sahneye çıkacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler