Son Dakika: İsrail Kabinesi, İran'ın Füze Saldırısına Misilleme Kararı Aldı

Son Dakika: İsrail Kabinesi, İran'ın Füze Saldırısına Misilleme Kararı Aldı

İsrail medyasının verdiği bilgilere göre, İsrail kabinesi, İran’ın gerçekleştirdiği füze saldırısına karşılık verme kararı aldı. Bu karar, İran’ın son saldırılarıyla İsrail’de ciddi hasar ve tehditlerin ortaya çıkmasının ardından alındı.

Gazze'yi hedef alarak binlerce sivili katleden İsrail, savaşı genişletmek amacıyla Lübnan’a da saldırı başlattı. Orta Doğu’da büyük bir gerilime yol açan İsrail’in bu adımları karşısında İran, sessizliğini bozarak İsrail’e yaklaşık 500 füze fırlattı.

Saldırılar sonucunda Tel Aviv başta olmak üzere birçok bölgede ciddi hasar meydana gelirken, İsrail Savaş Kabinesi acil olarak toplandı. İsrail, ABD ile yaptığı görüşmelerin ardından misilleme kararı aldı.

israil-nusayrat-multeci-kampini-ve-sivillerin-barindigi-okulu-vurdu-en-az-27-kisi-oldu-46753-jqgny0.jpg

İSRAİL KABİNESİ, İRAN’IN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ FÜZE SALDIRISINA KARŞILIK VERME KARARI ALDI

İsrail basınına göre, Güvenlik Kabinesi'nde İran’ın gerçekleştirdiği füze saldırılarına karşılık verilmesi konusunda yoğun görüşmeler yapıldı. Toplantıda, ABD ile koordinasyon sağlandıktan sonra İran’a yönelik "güçlü bir karşılık" verilmesi kararı alındı.

İsrail, özellikle İran’ın stratejik bölgelerini hedef almayı planlıyor ve bu hamlenin bölgedeki gerilimi daha da tırmandırması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler