Sıcak Gelişme: Trump'a Yeni Suikast Girişimi

Sıcak Gelişme: Trump'a Yeni Suikast Girişimi

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Partinin 2024 başkanlık yarışındaki adayı Trump'a bir suikast girişimi daha! Trump, destekçilerine attığı e-postada "asla pes etmeyeceğini" belirtmişti. Trump'ın sağlık durumu nasıl? İşte detaylar...

ABD Başkanlık seçimlerine sayılı günler kala, Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a yönelik bir suikast girişimi daha önlendi. Coachella Vadisi’nde düzenlenen miting sırasında silahlı bir şüpheli, sahte pasaportla miting alanına girmeye çalışırken polis tarafından yakalandı. Riverside County Şerifi Chad Bianco, olayın son anda engellendiğini ve şüphelinin üzerinde dolu bir av tüfeği, tabanca ve şarjör bulunduğunu açıkladı.

TRUMP'IN SAĞLIK DURUMU NASIL? 

Trump’ın miting yaptığı alana yakın bir noktada yakalanan şüpheli, miting alanından 1,6 kilometre uzaklıkta dolu bir av tüfeği ve tabanca taşıyordu. Olay, Trump’a yönelik üçüncü suikast girişimi olarak kayıtlara geçti. Şerif Bianco, “Yerel polislerin dikkatli çalışması sayesinde muhtemelen bir suikast girişimini daha önledik,” dedi.

DAHA ÖNCE DE HEDEF ALINMIŞTI

Donald Trump, geçtiğimiz aylarda da iki ayrı suikast girişimiyle karşı karşıya kalmıştı. Florida'daki bir etkinliği sırasında çevrede silah sesleri duyulmuş, Trump o olayda yara almadan kurtulmuştu. Ayrıca 13 Temmuz’da Pennsylvania’daki bir mitingde suikast girişimine uğrayan Trump, saldırıda kulağından yaralanmış, saldırgan ise olay yerinde öldürülmüştü. Trump, tüm bu olaylara rağmen kararlılıkla başkanlık mücadelesine devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler