Biden'dan Çarpıcı Açıklama: "Bu Savaş Artık Bitmeli"

Biden'dan Çarpıcı Açıklama: "Bu Savaş Artık Bitmeli"

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldürülmesinin ardından hangi açıklamalarda bulundu? İsrail'e gideceğini açıklayan Biden'dan çarpıcı açıklamalar.

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın Gazze'deki bir İsrail operasyonu sırasında öldürülmesi üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Biden, "Bu savaşın sona erme ve esirlerin evine dönme zamanı geldi," dedi. Bu gelişme, bölgedeki gerginliğin azalması ve barış sürecinin yeniden başlaması için bir fırsat olabilir mi?

BİDEN, HAMAS LİDERİ YAHYA SİNVAR’IN ÖLDÜRÜLMESİNİN ARDINDAN HANGİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU?

Biden ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın bölgedeki gelişmelerle ilgili temaslarda bulunmak üzere İsrail’e gideceğini duyurdu. Beyaz Saray, bu ziyaretin ateşkes ve rehine takası için yeni bir süreç başlatabileceğini belirtti. Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'dan savaşın kısa sürede sona ermesi konusunda adım atmasını umduğunu ifade etti.

Hamas liderinin ölümü sonrası Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da bir açıklama yaparak, "Sinvar'ın ölümü rehinelerin serbest bırakılması ve savaşın sona ermesi için bir fırsat" ifadesini kullandı. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, bu olayın bölgede yeni bir sürecin başlangıcı olabileceğini belirtti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Sinvar'ın Gazze'de ateşkes görüşmeleri için bir engel teşkil ettiğini savunurken, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, Sinvar'ın ölümünün Hamas'ı zayıflatacağını ve iki devletli çözüm için güçlü bir Filistin otoritesinin gerekli olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler