Down Sendromlu Öğrencinin Koli Bantlı Fotoğrafına İlişkin İnceleme

Down Sendromlu Öğrencinin Koli Bantlı Fotoğrafına İlişkin İnceleme

Bursa'da özel eğitim veren bir okulda, down sendromlu bir öğrencinin ağzının koli bandı ile kapalı olduğu fotoğrafın sosyal medyada paylaşılması üzerine MEB harekete geçti.

Bursa'da özel eğitim veren bir okulda, down sendromlu bir öğrencinin ağzının koli bandı ile kapalı olduğu fotoğrafın sosyal medyada paylaşılması üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Merkez Yıldırım ilçesindeki özel eğitim uygulama okulunda eğitim gören 18 yaşındaki K.N.'nin bu görüntüsü, birçok kişi tarafından tepkiyle karşılandı.

MEB HAREKETE GEÇTİ

İnceleme sürecine dair açıklama yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, konunun geniş bir perspektiften incelendiğini belirtti. Yetkililer, yaptıkları ön araştırmada öğrencinin sınıfında üç öğretmenin bulunduğunu, bu tür davranışların oyun amaçlı olarak öğrenciler arasında zaman zaman gerçekleştiğini ifade etti.

Ayrıca, öğretmenlerin bu davranışları engellemeye çalıştığını ve söz konusu fotoğrafın, öğrencinin ağzını bantladığı sırada çekilmiş olabileceği vurgulandı. Müdürlük, konuyla ilgili çok yönlü bir inceleme başlattığını ve durumu detaylı bir şekilde değerlendireceklerini duyurdu. 

MEB yetkilileri ise, "Konuyu geniş kapsamlı olarak inceliyoruz. Yaptığımız ön araştırmada bu öğrencimizin sınıfında 3 öğretmen bulunuyor. Öğrenci, sınıfta oyun amacıyla bu tür davranışları sürekli yapıyor. Öğretmenler ise gidermeye çalışıyor. O fotoğraf da öğrencinin ağzını bantladığı sırada çekilmiş olabilir. Müdürlüğümüz konuya ilişkin çok yönlü olarak inceleme başlattı" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler