Havada Cümülonimbus Endişesi: Pilotlar İniş Yapamadan Havada Dönüşler Yapıyor

Havada Cümülonimbus Endişesi: Pilotlar İniş Yapamadan Havada Dönüşler Yapıyor

Cümülonimbus bulutları nedeniyle uçaklar iniş yapamazken, pilotlar havada tur atmak zorunda kaldı. Meteoroloji'nin uyarıları sonrası İstanbul'daki hava koşulları uçuş trafiğini nasıl etkiledi? İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından etkisini gösteren olumsuz hava koşulları, uçak seferlerinde aksamalara neden oldu. Elektrik yüklü 'CB' (Cümülonimbus) bulutları yüzünden İstanbul’a iniş yapamayan uçaklar, havada tur atarak iniş için uygun şartların oluşmasını bekledi.

METEOROLOJİ'NİN UYARILARI SONRASI İSTANBUL'DAKİ HAVA KOŞULLARI UÇUŞ TRAFİĞİNİ NASIL ETKİLEDİ?

Meteorolojinin uyarılarının ardından birçok ilde etkili olan sağanak ve fırtına, İstanbul'da hem kara hem de hava trafiğinde yoğunluğa yol açtı. Şehirdeki ana arterlerde trafik yoğunluğu yüzde 80’i aşarken, Valilik vatandaşlara olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı. Cümülonimbus bulutları yüzünden İstanbul Havalimanı’na iniş yapamayan pilotlar da tehlikeli hava şartları nedeniyle bulutlardan kaçınmak için havada tur atmak zorunda kaldı.

İstanbul Valiliği, kuvvetli sağanak yağış ve gök gürültülü hava olaylarına karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Özellikle ani sel, su baskınları, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Valilik, bu akşam saat 21.00'e kadar sağanak yağışın etkili olacağına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler