Son Dakika: Hindistan'dan Kalkan ve Afganistan'da Düşen Rus Uçağı Hakkında Sıcak Gelişme!

Son Dakika: Hindistan'dan Kalkan ve Afganistan'da Düşen Rus Uçağı Hakkında Sıcak Gelişme!

Hindistan Havacılık Bakanlığı, Afganistan'ın kuzeyinde düşen uçağın herhangi bir Hint havayolu firmasına ait olmadığını açıkladı. İşte detaylar...

Sağlık uçağı olduğu belirtilen ve içerisinde 6 kişi olduğu tahmin edilen uçak, Hindistan havaalanından kalkış yaparak Afganistan'da düştüğü belirtildi. İşte haberin detayları...

778867image1.jpg

DÜŞEN RUS UÇAĞINDA KAÇ KİŞİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ Mİ?

Badakhshan vilayetinde meydana gelen olayda bir yolcu uçağının düştüğü belirtilirken, Hindistan'da yakıt ikmali yaptıktan sonra Rusya'nın başkenti Moskova'ya doğru gitmekte olan uçak, Afganistan'ın kuzeydoğusunda düştü. Anadolu Ajansı (AA), Rus uçağının 6 yolcusundan pilot da dahil 4'üne canlı ulaşıldığının açıklandığını bildirdi. Hindistan Havacılık Bakanlığı ise, uçağın bir hava ambulansı olduğunu duyurdu.

BÖLGEYE ARAMA KURTARMA EKİPLERİ SEVK EDİLDİ!

Badahşan Vilayeti Kültür ve Enformasyon Müdürü Zabihullah Amiri'nin açıklamasına göre, Hindistan'a ait bir yolcu uçağı Kuran-Muncan ve Zibak ilçeleri arasındaki Tophaka Dağları'na düştü. Amiri, sabah saatlerinde meydana gelen kaza sonrasında bölgeye bir arama kurtarma ekibinin sevk edildiğini belirtti. Kazaya ilişkin detaylar henüz netleşmezken, olayın araştırılmasına devam ediliyor.

Rus Havacılık İdaresi, Rusya'ya kayıtlı ve içinde 6 kişi olduğu düşünülen bir uçağın Afganistan üzerinde radardan kaybolduğunu duyurdu. Ayrıca, uçağın Fransız yapımı Falcon 10 tipi bir uçak olduğunu belirtti. Rus Havacılık yetkilileri, Hindistan'dan kalkan uçağın Özbekistan üzerinden Moskova'ya doğru seyrettiğini açıkladı. Olayın detayları hâlâ belirsizliğini korurken, araştırma ve bilgilendirme çalışmaları yetkililer tarafından devam ediyor.

HİNDİSTAN HAVACILIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA GELDİ

"Afganistan'da düşen uçak bir ambulans uçağıydı ve Tayland'dan Moskova'ya gidiyordu. Gaya Havalimanı'nda yakıt ikmali yapmıştı"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler