Lübnan'dan Tahliye Edilen 558 Türk Vatandaşı, Mersin'e Ulaşan İlk Gemiyle Döndü

Lübnan'dan Tahliye Edilen 558 Türk Vatandaşı, Mersin'e Ulaşan İlk Gemiyle Döndü

İsrail'in saldırılarından etkilenen Lübnan'dan tahliye edilen Türk vatandaşları, Deniz Kuvvetlerine ait TCG Bayraktar isimli gemi ile Mersin Limanı'na getirildi. Gemide 558 yolcu bulunurken, tahliye edilenler duygularını paylaştı.

Tahliye işlemleri, Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıklarının koordinasyonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleştirildi. TCG Bayraktar, yolcularını Mersin'de karşılarken, Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, "Türkiye devleti, vatandaşlarını nerede olursa bulur getirir; bunun bir örneğini yaşadık" dedi.

LÜBNAN'DAN TAHLİYE EDİLEN TÜRK VATANDAŞLARI TCG BAYRAKTAR İSİMLİ GEMİ İLE MERSİN LİMANI'NA GETİRİLDİ

Lübnan'da mahsur kalan Türk vatandaşları, güvenli bir şekilde ülkeye dönmenin mutluluğunu yaşarken, bulundukları bölgede yaşadıkları sıkıntılara da dikkat çekti. Yolculuğun başarıyla tamamlanmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, devletin desteği ile sağ salim yurda döndüklerini belirttiler.

Duran, "Uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından vatandaşlarımızı sağ salim karşılamış olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduk" diyerek, tahliye sürecinin güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı. Ayrıca, tahliye gemilerine yabancı uyruklulara öncelik tanındığına dair haberlerin asılsız olduğunu belirtti.

TCG Sancaktar isimli ikinci geminin 378 yolcusunun da ilerleyen saatlerde Mersin Limanı'na ulaşması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler