Antalya Havzası Su Kurulu Toplantısı Yapıldı

Antalya Havzası Su Kurulu Toplantısı Yapıldı

Antalya Valisi Hulusi Şahin’in başkanlık ettiği Antalya Havzası Su Kurulu toplantısı, Antalya Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bölgenin su kaynaklarını koruma ve gelecek nesillere aktarma hedefiyle yapılan çalışmalar, içme suyu havzası koruma planları, içme suyu arıtma tesislerinin durumu ve su kalitesi gibi konularla birlikte değerlendirildi. Ayrıca, su verimliliği planları, taşkın ve sel baskınlarının önlenmesi, tarımsal sulamada modernleşme ile yerel yönetimlerin katkıları üzerine alınacak tedbirler de toplantının gündemindeydi.

Toplantıya Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra, Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, Isparta ve Burdur Vali Yardımcıları ile ilgili kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

ANTALYA HAVZASI SU KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Şahin, iklim değişikliği nedeniyle son yıllarda yaşanan kuraklık sorununa dikkat çekerek, su kullanımının iyi bir şekilde planlanması gerektiğini vurguladı. Şahin, “Dünya genelinde, ülkemizde ve Antalya’da iklim değişikliğine bağlı olarak ciddi bir kuraklık problemi yaşıyoruz. Suyun kaynağından çıktığı andan evimize ulaştığı ana kadar geçen süreci çok iyi planlamamız gerekiyor. Su kullanımında yapacağımız tasarruf planları ile orta ve uzun vadede ciddi sonuçlar alabiliriz” dedi.

“KAYNAKLARIMIZI KORUMA ÖNLEMLERİ ALMALIYIZ”

Vali Şahin, Antalya’nın su kaynaklarının sınırlı olduğuna ve bazı sektörlerde alınacak tedbirlerle su kaynaklarının korunabileceğine değindi. “Tarım ve hayvancılık sektörü, su kullanımının en yoğun olduğu alanlardan biridir. Bilimsel metotlarla yapılacak sulama faaliyetlerinde üçte iki oranında su tasarrufu sağlayabiliriz. Turizm ve sanayi sektörlerinde de ciddi miktarda su tüketimi gerçekleşiyor. Bu sektörlerde hizmet veren tesislerimiz yeni çalışmalar yaparak su tüketimini yeniden planlamalıdır. Bu çalışmalar neticesinde Yeşil Mutabakat Eylem Planı ve Karbon Ayak İzi Projesi’nin gereğini de yapmış olacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler