Milyonlarca Öğretmeni İlgilendiren Kanun Teklifi Meclis'te Kabul Edildi

Milyonlarca Öğretmeni İlgilendiren Kanun Teklifi Meclis'te Kabul Edildi

Milli Eğitim Akademisi'nin kurulmasını da kapsayan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda onaylanarak yasalaştı. Toplam 39 maddeden oluşan bu düzenleme ile öğretmenlik mesleği yeni bir yapıya kavuşuyor.

Milli Eğitim Akademisi'nin kurulmasıyla birlikte öğretmen alımları, ÖSYM'nin düzenleyeceği sınavdaki puan üstünlüğüne göre yapılacak. Bu yeni düzenlemeye göre, sözleşmeli öğretmen alımlarında sözlü sınav süreci sona erecek.

MİLLİ EĞİTİM AKADEMİSİ'NİN KURULMASINI DA KAPSAYAN ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KANUNU TEKLİFİ ONAYLANDI

Aday sayısı, atama izni verilen kadro sayısına göre planlanacak ve sadece bu kadro için belirlenen sayıda aday eğitime alınacak. Örneğin, 20 bin kadro açılmışsa, sınavda başarı gösteren 20 bin öğretmen adayı Milli Eğitim Akademisi'nde eğitim alacak. Akademiyi başarıyla tamamlayan adaylar doğrudan atanacak. Bu süreçte, hazırlık eğitimine alınan öğretmen adayları genel sağlık sigortası kapsamında olacak.

Milli Eğitim Akademisi, öğretmen adaylarının mesleğe hazırlığı, öğretmen ve yönetici ile diğer personelin mesleki gelişimi, kariyer basamaklarındaki ilerlemeleri ve görevde yükselmeleri için eğitim programları hazırlamak, uygulamak ve değerlendirmek amacıyla kurulacak. Bu yeni yapılanma, öğretmen yetiştirme sürecinin kalitesini artırmayı hedefliyor.

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ YENİ BİR YAPIYA KAVUŞUYOR

Akademi, eğitim programlarının tüm aşamalarında üniversitelerle işbirliği yaparak, öğretmen adaylarının mesleğe hazırlık eğitiminde hem teorik hem de uygulamalı derslerle becerilerini geliştirmelerini sağlayacak. Böylece adaylar, gerçek yaşam tecrübeleri kazanarak mesleklerine daha donanımlı bir şekilde adım atacaklar.

Milli Eğitim Akademisi'nde gerçekleştirilecek hazırlık eğitimine alınacak öğretmen adayları, ÖSYM'nin düzenleyeceği sınavdaki puan üstünlüğüne göre seçilecek. Bu kapsamda, öğretmen alımlarında ve sözleşmeli öğretmen atamalarında sözlü sınav uygulaması kaldırılacak. Hazırlık eğitimi için alınacak aday sayısı, atama izni verilen pozisyon sayısıyla sınırlı olacak. Örneğin, 20 bin kadro açıldığında, puan üstünlüğüne göre 20 bin öğretmen adayı kabul edilecek. Akademiyi başarıyla tamamlayan herkes atanma fırsatı bulacak. Ayrıca, akademide eğitim alan öğretmen adayları, eğitim süreleri boyunca genel sağlık sigortası kapsamına alınacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler