İsrail ordusu, Lübnan'ın Merkezine Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail ordusu, Lübnan'ın Merkezine Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana süren Gazze harekatı kapsamında geçtiğimiz günlerde Lübnan'a karşı kara harekatı başlattığını duyurmuştu. Bu gece Beyrut’un merkezine yönelik bir hava saldırısı gerçekleştiren İsrail kentte büyük yıkıma neden oldu.

Saldırıda 22 kişi hayatını kaybederken, 117 kişi ise yaralandı. Ölenler arasında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın kayınbiraderi ve Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Vafik Safa'nın da bulunduğu iddia edildi. İsrail makamları bu iddia hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

İsrail ordusu, Lübnan'ın kalbine bomba yağdırdı

BEYRUT’UN MERKEZİNE YÖNELİK HAVA SALDIRISI GERÇEKLEŞTİ

Beyrut'un merkezinde gerçekleşen iki büyük patlamanın ardından bölgeye dumanlar yükselmeye başladı. Patlama nedeniyle bir bina tamamen yıkılırken, çevredeki evler ve araçlar da ağır hasar gördü. Sağlık ekiplerinin hızla müdahale ettiği olayda, çok sayıda yaralı hastanelere taşındı.

İsrail ordusu, Lübnan'ın kalbine bomba yağdırdı

VAFİK SAFA'NIN ÖLÜMÜ İDDİASI

İsrail'in Kanal 12 televizyonu, saldırının hedefinde Hizbullah’ın önde gelen isimlerinden Vafik Safa’nın bulunduğunu iddia etti. Safa'nın, İsrail’in hava saldırısında yaşamını yitirdiği öne sürülürken, İsrail cephesinden bu konuya ilişkin resmi bir doğrulama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler