Suudi Prensin Bahşişini Geri Çeviren Kıdemli Albay Ergün Cebeci, İBB'de Daire Başkanı Olarak Atandı

Suudi Prensin Bahşişini Geri Çeviren Kıdemli Albay Ergün Cebeci, İBB'de Daire Başkanı Olarak Atandı

Suudi Prens'in verdiği bahşişi iade eden ve tuğgeneral olmayı beklerken geçtiğimiz ağustos ayında emekli edilen Kıdemli Albay Ergün Cebeci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı'na atandı.

Başarılı operasyonlarla dolu bir kariyere sahip olan Kıdemli Albay Ergün Cebeci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Afet İşleri Daire Başkanlığı görevine getirildi.

ERGÜN CEBECİ KİMDİR?

1993 yılında Kara Harp Okulu'ndan Jandarma Teğmen rütbesi ile mezun olan Ergün Cebeci, Tuzla Piyade Okul Komutanlığı, Foça Jandarma Okulları ve Bornova 2. Jandarma Komando Eğitim Taburu’nda takım komutanlığı görevlerini üstlenerek kariyerine başladı. 1996 yılında Jandarma Subay Okulu'ndan mezun olduktan sonra, çeşitli illerde Jandarma Komando Bölük Komutanlığı, Asayiş Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Komutan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. 2019-2022 yılları arasında Kiev Büyükelçiliği’nde İçişleri Müşaviri olarak görev yaparken, Ukrayna savaşında 17 bin Türk vatandaşının tahliyesini yönetti. Ardından Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ve İstanbul İl Jandarma Komutan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Ağustos 2024’te emekliye ayrıldı.

TUĞGENERALLİK BEKLERKEN EMEKLİ EDİLDİ

FETÖ tarafından olarak hedef gösterilen Ergün Cebeci, başarılı kariyeri ve özellikle Suudi Prens'e verdiği bahşişi iade etmesiyle gündem olmuştu. Tuğgeneral rütbesine terfi etmeyi beklerken, 2024'te emekliye sevk edilmesi dikkat çekti.

SUUDİ PRENS'E BAHŞİŞİ İADE ETMESİ

2007 yılında Bodrum Jandarma Bölük Komutanı olarak görev yaparken, Suudi Prens Mohamed Bin Suud Al-Faisal Al Suud’un kaldığı otelde güvenlik sağlama görevi jandarmaya verilmişti. Prens, otel personeline ve güvenlik görevlilerine bahşiş olarak beşer bin dolar içeren zarflar dağıttığında, bu zarflardan biri Cebeci’ye iletildi. İçinde para olduğunu fark eden Cebeci, parayı kabul etmeyerek zarfı kırmızı-beyaz gül ve karanfillerle birlikte Prens’e iade etti.

Bu duruşuyla Cebeci, "Türk askeri olarak bizim görevimiz, ülkemize gelen misafirlerin güvenliğini sağlamaktır. Bahşiş gibi jestlerin kabulü, görev anlayışımızla bağdaşmaz. Zarfta ne olduğunu bilmeden kabul eden personelimizin de nezaket gereği bunu aldığını bilmenizi isteriz" ifadeleriyle, Türk ordusunun onurunu temsil eden bir tavır sergilemişti.

Cebeci’nin bu tutumu, kamuoyunda örnek bir davranış olarak takdir toplamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler