Kılıçdaroğlu'ndan Soylu'ya Sert Tepki: 'Bu Tür İftiraların Önü Baştan Kesilmeliydi'

Kılıçdaroğlu'ndan Soylu'ya Sert Tepki: 'Bu Tür İftiraların Önü Baştan Kesilmeliydi'

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ve Gülşah Durbay hakkındaki yasak aşk iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında ortaya atılan yasak aşk iddiaları, gündeme bomba gibi düştü. Bu iddialar, çeşitli siyasi çevrelerce tartışılmaya başlanırken, Özgür Özel ve Gülşah Durbay'dan hızla yalanlamalar geldi.

KILIÇDAOĞLU'NDAN YASAK AŞK İDİALARINA KARŞI AÇIKLAMA

Durbay, Özel ile ilişkisi olduğu ve kürtaj yaptırdığı iddialarını kesin bir dille reddederken, Özgür Özel de sert bir açıklama yaparak iddiaların asılsız olduğunu vurguladı. Özel, "Ne Gülşah’ımız feda edilecek, ne de ben sizden korkacak bir Özgür Özel'im" diyerek bu iftiraların karşısında duracağını ifade etti.

KILIÇDAROĞLU'NUN CANLI YAYINDA YAPTIĞI AÇIKLAMALAR

Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında bu iddialarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Siyasette dedikodu ve magazinin yer almasının son derece yanlış olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu tür söylentilere hayatı boyunca itibar etmediğini dile getirdi.

"Ben bu tür olayların hiçbirisine itibar etmedim ve dillendirmedim. Bu konuda çok duyarlıyım. Böyle durumlarda hemen dava açılması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Kılıçdaroğlu, bu tür iftiraların zamanında hukuki yollara başvurularak engellenmesi gerektiğini vurguladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu tür iftiraları dillendirmesini de sert bir dille eleştirdi. Soylu'nun iddiaları dile getirmesi fakat bunları somut bir şekilde açıklamaması halinde 'şeref yoksunu' olarak nitelendirilmesi gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Eğer Soylu bir şeyler bildiğini iddia ediyor ve bunları açıklamıyorsa, bu kişiye 'şeref yoksunusun' demek lazım. Bu tür iftiraların önü baştan kesilmeliydi" şeklinde konuşarak, olayın ne kadar ciddi olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, belediye başkanı Gülşah Durbay'ı da savunarak, bu tür dedikoduların iftira olduğunu ve partisi içerisindeki genç siyasetçilere güveninin tam olduğunu dile getirdi.

 İFTİRALARA KARŞI HUKUKİ MÜCADELE ŞART

Kılıçdaroğlu, iftiraların siyasette yeri olmadığını ve bu tür olayların asılsız olduğunu net bir şekilde belirtti. Hukukun bu tür durumlarda hızlıca devreye girmesi gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, zamanında hukuki adımlar atılmadığında, dedikoduların büyümesine fırsat verildiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler