İsrail, Beyrut'u Yeniden Hedef Aldı: Bu Kez Bir Tıp Merkezini Bombaladı

İsrail, Beyrut'u Yeniden Hedef Aldı: Bu Kez Bir Tıp Merkezini Bombaladı

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine bir dizi hava saldırısı gerçekleştirdi. Patlamaların yaşandığı bölgede hedef alınan binalardan birinin bir tıp merkezi olduğu belirtildi.

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın başkenti Beyrut’un güneyinde bulunan Dahiye bölgesine yoğun bir hava saldırısı düzenledi. Art arda patlamaların yaşandığı saldırıda, hedef alınan binalardan birinin Hizbullah'ın kontrolünde olduğu öne sürülen bir tıp merkezi olduğu bildirildi. Saldırılarda, sağlık çalışanlarının da aralarında bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti.

HEDEF ALINAN BİNALARDAN BİRİNİN BİR TIP MERKEZİ OLDUĞU BELİRTİLDİ

Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, ölen 7 kişi arasında sağlık görevlilerinin de bulunduğunu ve bir kişinin kayıp olduğunu belirtti. Ayrıca, İsrail savaş uçaklarının Ayterun beldesindeki sağlık merkezini tamamen yıktığı ifade edildi.

İsrail bir kez daha vurduğu Beyrut'ta tıp merkezini bombaladı

Lübnan Afet Risk Yönetimi Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, 8 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 1928’e yükseldi. Bu süreçte düzenlenen saldırılarda 9 bin 290 kişi yaralandı, 1 milyon 200 bin kişi yerinden edildi ve bunlardan 160 bin 200'ü sığınma merkezlerine yerleştirildi. Son 24 saat içinde düzenlenen saldırılarda ise 55 kişi öldü, 156 kişi yaralandı.

İSRAİL'DEN BEYRUT'UN GÜNEYİNDEKİ DAHİYE BÖLGESİNE BİR DİZİ HAVA SALDIRISI 

Hizbullah’tan yapılan açıklamaya göre, İsrail’in kuzeyinde bulunan Misgav Am ve Kfar Giladi yerleşimleri arasında İsrail askerlerinin bulunduğu bir nokta vuruldu. Ayrıca, Misgav Am ile El-Adise kasabası arasındaki İsrail askerlerine yönelik saldırıda can kaybı ve yaralanmalar yaşandı. Güney Lübnan’da ilerleyen İsrail tanklarının da güdümlü füzelerle imha edildiği bildirildi.

İsrail bir kez daha vurduğu Beyrut\'ta tıp merkezini bombaladı

İSRAİL’İN KUZEYİNDE ELEKTRİK KESİNTİLERİ

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Lübnan'dan atılan füzeler Yukarı Celile’deki Kfar HaNassi’de bir eve isabet etti. Ayrıca, saldırılar sonucunda tarım alanlarında yangınlar çıktı ve bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı. İsrail, Lübnan'dan yaklaşık 100 füzenin atıldığını ve bu saldırıların maddi hasara yol açtığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler