Semih Akgün Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına Atandı

Semih Akgün Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına Atandı

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Semih Akgün'ün kariyeri ve bugüne kadar üstlendiği görevler merak konusu. Akgün’ün adalet sistemine katkıları ve yeni görevindeki hedefleri haberimizde

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) yayımladığı kararname ile Kocaeli’nin yeni Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün oldu. HSK'nın, Yargıtay üyeliklerine yapılan seçim sonrası boşalan başsavcı ve başsavcıvekili pozisyonları için gerçekleştirdiği atamalar sonucunda, Akgün, Kocaeli’de bu görevi devraldı. Kocaeli’deki yeni görevine atanmadan önce Akgün, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapıyordu.

SEMİH AKGÜN’ÜN KARİYER GEÇMİŞİ

Tokat’ta uzun süre görev yapan Semih Akgün, bölgedeki adalet sistemine katkılar sunmuş önemli bir hukukçudur. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı döneminde adalet süreçlerinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yürütmüş, toplumla yakın ilişkiler kurmuş ve valilik ile iş birliği içinde çalışmıştır. Özellikle adalet sisteminin gelişmesi ve bölgesel adli süreçlerde etkinliği artırmaya yönelik çeşitli projelerde aktif rol almıştır. Sakarya’da görev aldığı dönemde de hukukun üstünlüğü için liderlik sergileyen Akgün, son olarak Kocaeli’de adaletin etkili şekilde işlemesini sağlama hedefiyle göreve başladı.

Semih Akgün’ün Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanması, bölgede adli süreçlerde yenilikçi ve etkin bir liderlik sergilemesi beklentisini beraberinde getiriyor. Bölgedeki hukuki süreçlerin daha etkin ve verimli yönetilmesi için çeşitli adımlar atması beklenen Akgün, adaletin hızlı ve etkili işlemesi için çalışacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler