Biden'ın Yarıştan Çekilmesine Rusya'dan İlk Açıklama Geldi

Biden'ın Yarıştan Çekilmesine Rusya'dan İlk Açıklama Geldi

Biden’ın seçim yarışından çekilme kararına Rusya’dan ilk açıklama geldi. Rus yetkililer, bu gelişmenin uluslararası ilişkiler üzerindeki olası etkilerini değerlendirdi. İşte Rusya’nın Biden’ın kararına dair yaptığı ilk yorumlar ve detaylar.

ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim yarışından çekilme kararı, hem ABD içinde hem de dünya siyasetinde geniş çapta yankı uyandırdı.

BİDEN'IN YARIŞTAN ÇEKİLMESİNE RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Rusya'dan gelen ilk açıklama, ABD Başkanı Joe Biden'ın Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinden çekilme kararının ardından Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov'dan geldi. Peskov, "Sabırlı olmamız ve olanları dikkatle izlememiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

bidenin-yaristan-cekilmesine-rusyadan-ilk-aciklama-geldi.jpg

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, yaptığı açıklamada, "Seçimlere daha dört ay var ve bu süre çok şeyin değişebileceği uzun bir zaman dilimi. Sabırlı olmalı ve gelişmeleri yakından takip etmeliyiz" dedi.

Peskov ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşına da değindi ve "Bizim için öncelikli olan özel askeri operasyondur" ifadesini kullandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Biden'ı Rusya'nın tercih edeceği öngörülebilir bir aday olarak gördüğünü hatırlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler