Beyaz Saray'dan Skandal Paylaşım! ABD, 'Elit Askerler'in Kimliklerini Deşifre Etti!

Beyaz Saray'dan Skandal Paylaşım! ABD, 'Elit Askerler'in Kimliklerini Deşifre Etti!

Biden, İsrail'in Hamas tarafından alınan rehineleri kurtarmasına yardım etmek amacıyla ABD'li elit askerleri bölgeye sevk etti. Fakat İsrail ziyareti sırasında elit askerlerin kimliklerini deşifre etti. İşte detaylar...

ABD'nin İsrail'deki özel askerlerinin yanlışlıkla ifşa edilmesi, uluslararası kamuoyunda büyük endişe ve tartışmalara sebep oldu. Beyaz Saray'ın yanlışlıkla yayınladığı bir fotoğrafta, kimliği gizli tutulması gereken ABD'nin özel kuvvetleri de bulunuyordu. Yaşanan hata sonrasında Beyaz Saray sözcüsü, duruma ilişkin açıklamada bulundu. İşte haberin detayları...

"FOTOĞRAFI HEMEN SİLDİK"

Beyaz Saray'ın sözcüsü, "Dikkatimizi çeker çekmez fotoğrafı hemen sildik" dedi. Konuyla ilgili olarak ciddi bir incelemenin başlatıldığını ve benzer hataların tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını vurguladı. Aynı zamanda, bu tür hassas bilgilerin korunmasının ve güvenliğin sağlanmasının önemine vurgu yaparak, bu tür hassas konularda daha dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. ABD'nin İsrail'deki özel askerlerinin yanlışlıkla ifşa edilmesi, uluslararası kamuoyunda büyük endişe ve tartışmalara sebep oldu. Beyaz Saray'ın yanlışlıkla yayınladığı bir fotoğrafta, kimliği gizli tutulması gereken ABD'nin özel kuvvetleri de bulunuyordu. 

"HATANIN OLASI SONUÇLARINDAN DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ"

Sözcü, konuyla ilgili olarak ciddi bir incelemenin başlatıldığını ve benzer hataların tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını vurguladı. Aynı zamanda, bu tür hassas bilgilerin korunmasının ve güvenliğin sağlanmasının önemine vurgu yaparak, bu tür hassas konularda daha dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. 

Beyaz Saray'ın resmi Instagram hesabına, Başkan Biden'ın ordunun elit terörle mücadele biriminden bir askerle el sıkıştığı fotoğrafın yanlışlıkla yayınlanması, yaklaşık 1 saat boyunca hesapta kalmasıyla gündeme geldi. Fotoğrafta, Biden'ın selam verdiği askerin yanı sıra diğer üç Delta Force savaşçısının yüzleri net bir şekilde görülebiliyordu.

Beyaz Saray sözcüsü, The Post'a verdiği demeçte, "Bu fotoğrafın hesapta yaklaşık 1 saat boyunca kalmasının farkına vardıktan hemen sonra, yayını derhal kaldırdık. Bu durumdan dolayı büyük bir üzüntü duyuyoruz ve hatanın olası sonuçlarından dolayı derin endişe duyuyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler