Dünyaca Ünlü Uzmandan Yapay Zeka Yorumu: “Korkulmamalı”

Dünyaca Ünlü Uzmandan Yapay Zeka Yorumu: “Korkulmamalı”

Yapay zeka, 2023 yılı itibarıyla insan hayatına daha çok girdi. Kullanıcıların kullanımı arttı. Hayata kolaylık katarken, tüketicilerin endişeleri de çoğaldı. Ünlü bir uzman ise önemli bir yorumda bulundu…

Yapay Zeka (AI) modern yaşamı dönüştürüyor, ancak bazı uzmanlar bunun dünyayı ele geçirebileceğinden veya insan işlerini tehdit edebileceğinden korkuyor. OpenAI'nin chatbot ChatGPT'sinin lansmanından bu yana, milyonlarca insan potansiyel iş kaybıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Endişeler her dönem kendini gösterse de Profesör Yann LeCun, durumun hiç böyle olmadığını söyledi. LeCun’a göre, “korkuların bir anlamı yok ve bir tehdit olarak gözükmemeli” yorumunu yaptı.

YAPAY ZEKA BİR TEHDİT Mİ?

Ünlü uzman LeCun, yapay zekayı insan ırkı için bir tehdit olarak nitelendirmiyor. Diğer AI uzmanları olan Geoffrey Hinton ve Yoshua Bengio’nun aykırı olduğunu söylüyor.

LeCun, AI’nın dünyayı ele geçirme fikrinin sadece "insan doğasının makineler üzerindeki bir projeksiyonu" olduğunu belirtti. Aslında, yapay zeka araştırmasını "kilit altında" tutmanın "büyük bir hata" olacağını da sözlerine ekledi.

Profesör Yann LeCun, yapay zekanın insan zekasını geçeceğine dair "hiçbir şüphe" olmadığını söyledi. Ayrıca işten çıkarma gibi sorunların olmayacağını da ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler