Bilişim Vadisi’nden Çıktı: Dünya Oynuyor

Bilişim Vadisi’nden Çıktı: Dünya Oynuyor

Üç Türk kardeşin ürettiği oyun dünya çapında büyük yankı uyandırdı. ABD, Çin, Fransa ve Hollanda başta olmak üzere tam 177 ülkede oynanıyor. Oyun geliştirme noktasında oldukça ilerleyen kardeşler, Bilişim Vadisi’de önemli gelişmelere imza atıyor.

Kardeşlerden ikisi Havva Nur ve Şevval İstanbul Üniversitesi’nden mezun oldu. Kardeşler sırasıyla; Yönetim Bilişim Sistemleri Grafik Tasarım Bölümünü okudu. En küçük kardeşleri İclal Solhan ise; Aydın Üniversitesi Dijital Oyun Tasarım Bölümünde halen okuyor.

KARDEŞLERİN BAŞARI TABLOSU

Bilişim Vadisi’nde yaptıklarıyla diğer gençlere de örnek olan Havva Nur, İclal ve Şevval, AA mikrofonlarına konuştu. Kız kardeşler, oyun sektöründe yaptıklarını Anadolu Ajansı’na anlattı.

Havva Nur Solhan, devlet desteklerinden yararlandıklarını söyledi. Bu sayede Bilişim Vadisi’nde şirket kuran girişimciler, dünyaya hizmet veriyor. Anadolu Ajansı’na şu açıklama yapıldı;

B2B simülasyon işleri yapmaya da götürmüş oldu. Sonrasında gündelik tarzı oyunlara geçtik. Çünkü artık biraz daha eğlence faktörünü katmak istiyorduk. Bir yandan da hiperbasit oyunlar ülkemizde çok modaydı. Biz de puzzle olmak üzere kullanıcının hızlı şekilde öğrenip eğlenebileceği oyunlar üzerine çalışmaya başladık. Bugüne kadar 50'den fazla oyunu yayınladıklarını ve 100'den fazlasını geliştirdik. Bunlardan 20 milyonun üzerinde, 10 milyonun üzerinde indirilen oyunlarımız var.

Bazılarını tekrar yorumladık. Şu an 50'den fazla oyunumuz var. Toplam indirme sayısı 60 milyonu geçiyor. Amacımız ülkemizde hem ihracatını arttıran hem ülkeyi dünyaya kaliteli oyunlarla tanıtabilen mobil oyun stüdyosu olmak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler