Almanya'da Toplumsal Huzursuzluk: Hitler'in Yükselişini Hatırlatıyor

Almanya'da Toplumsal Huzursuzluk: Hitler'in Yükselişini Hatırlatıyor

Avrupa'nın lider ekonomilerinden Almanya, son dönemde artan ekonomik sıkıntılar ve aşırı sağın yükselişiyle mücadele ediyor. Binlerce Türk vatandaşının daha iyi bir yaşam arayışında bulunduğu ülke, huzursuz bir dönemden geçiyor.

Almanya'da ekonomik kriz ve aşırı sağın yükselişi toplumsal huzursuzluğa yol açıyor. Enerji fiyatlarındaki artış ve istihdam sorunlarıyla boğuşan ülkede, halkın güveni azalıyor. Aşırı sağın parlamento seçimlerine yaklaşırken güç kazandığı belirtiliyor. İşte detaylar...

TIMES: "HİTLER'İN YÜKSELİŞİNİ HATIRLATIYOR"

İngiliz Times gazetesindeki makalede, ekonomik kriz ve aşırı sağın yükselişinin Almanya'da toplumsal huzursuzluğa neden olduğu belirtilerek, "Bu durum, imparatorluk sonrasındaki Weimar dönemini ve Hitler'in yükselişini hatırlatıyor" denildi.

ALMANYA, EKONOMİK KRİZLE BAŞA ÇIKMAYA ÇALIŞIYOR

Almanya, uzun yıllar Avrupa'nın öncü ekonomilerinden biri olarak bilinirken, son zamanlarda ekonomik krizle başa çıkmaya çalışıyor. İngiliz Times gazetesi, ülkedeki çiftçi ayaklanmalarını, sektörel grevleri ve eğitim sorunlarını örnek göstererek, huzursuzluğun arttığına dikkat çekiyor. Başbakan Olaf Scholz'un göreve gelmesiyle birlikte ülkenin en az destek gören lideri olarak tanımlanıyor.

HALKIN ÇOĞUNLUĞU UMUTSUZ

Almanya'da aşırı sağ karşıtı gösterilerin arttığı belirtilirken, halkın çoğunluğunun umutsuz olduğu ifade ediliyor. Rusya-Ukrayna savaşının etkisi, asgari ücretteki artışlara rağmen toplumda geniş bir huzursuzluk yaratmış durumda.

AŞIRI SAĞCI AfD, İKİNCİ BÜYÜK PARTİ HALİNE GELDİ

Ülkede enerji fiyatlarındaki yükseliş, ihracatın azalması ve işsizlik sorunları nedeniyle ekonomik durgunluk devam ediyor. Bu süreçte en çok kazanan aşırı sağ oldu. Times, Eylüldeki parlamento seçimlerine yaklaşırken AfD'nin ikinci büyük parti olduğunu belirtirken, göçmen akınının toplumda öfkeyi ve aşırı sağa destek artışını tetiklediğini vurguladı.

HALKIN YÜZDE 67'Sİ GELECEĞE KARAMSAR BAKIYOR

G7 ülkeleri arasında ekonomik performansı en düşük olan Almanya, enerji fiyatlarındaki artış, ihracatın gerilemesi ve istihdam sorunlarıyla boğuşuyor. 

Anketlere göre, halkın yarısından fazlası Alman demokrasisine güvenmiyor ve yine yapılan anketlere göre halkın yüzde 67'si gelecek 10 yıl içinde durumlarının daha da kötüleşeceğine inanıyor. Bu zorlu süreçte aşırı sağ, parlamento seçimlerine yaklaşırken güç kazanıyor.

e26cd686-xp7gbg85abixz3bnkdxqy9.jpeg

AfD'NİN GİZLİ TOPLANTISI

Kasım 2023'te Almanya'nın Postdam şehrinde yapılan gizli toplantıda, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) üyeleri ve bazı Alman Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) mensuplarının, milyonlarca yabancı kökenliyi sınır dışı etme planını ele aldığı ortaya çıktı. Toplantıya Avusturya'dan aşırı sağcı "Kimlikçi Hareketinin" eski lideri Martin Sellner de katıldı. 

afd-karsiti-gosteriler.jpg

AfD VE CDU, YABANCI KÖKENLİLERİ İSTEMİYOR

Sığınmacıların, ülkede kalma hakkı bulunan yabancıların ve Alman kültürünü benimsemeyen vatandaşların sınır dışı edilmesini öngören plan, ülkede büyük tartışmalara neden oldu. Görüşmenin sızması sonrasında, AfD'nin kapatılması konusunda ülkede yoğun bir tartışma başladı. 

AfD, HALKIN YÜZDE 23'ÜNÜN DESTEĞİNİ KAZANDI

Forza araştırma şirketinin yaptığı ankete göre, AfD, ülkede yüzde 23 destekle dikkat çekiyor. Federal Meclis'te ise 78 milletvekiliyle temsil ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler