CHP'nin İzmir, Denizli, Antalya ve Muğla'da Aday Belirsizliği Devam Ediyor

CHP'nin İzmir, Denizli, Antalya ve Muğla'da Aday Belirsizliği Devam Ediyor

CHP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirleme sürecini sürdürüyor. Yapılan çalışmaların ardından 4 isim üzerinde yoğunlaşılıyor. Adaylık süreci devam eden illerde sonuca ulaşılması için gözler haftaya yapılacak Parti Meclisi'nde.

CHP'nin yerel seçim öncesi bazı illerdeki adaylık yarışı devam ediyor. İzmir'de dokuz aday adayı arasında yapılan anketler sonuç vermedi. Tunç Soyer, Olgun Atilla, Cemil Tugay ve Buğra Gökce isimleri üzerinde yoğunlaşılan adaylar arasında. Denizli, Antalya ve Muğla'nın adayları henüz açıklanmazken, partililer adayların bir an önce belirlenmesini bekliyor. İşte detaylar...

CHP GENEL MERKEZİ, ÜÇ AŞAMALI ANKET GERÇEKLEŞTİRDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için dokuz adayın başvuruda bulunduğu biliniyor. CHP Genel Merkezi, Tunç Soyer'in mevcut başkanlık performansını ölçmek amacıyla üç aşamalı bir anket gerçekleştirdi. İlk aşamada, "Mevcut başkandan memnun musunuz?" sorusuyla Tunç Soyer'in popülerlik seviyesi belirlendi. İkinci ankette ise, dokuz adayın ismi verilerek vatandaşlara "Kimi aday olarak görmek istersiniz?" sorusu yöneltilerek tercihleri ölçüldü. Bu aşamadan sonra elde edilen verilere dayanarak Tunç Soyer, Olgun Atilla, Cemil Tugay ve Buğra Gökce isimleri tekrar yurttaşlara ve partililere sunuldu.

DENİZLİ VE MUĞLA'DA BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Anket sonuçları, milletvekili, il ve ilçe başkanlıklarından gelen raporlarla birlikte değerlendirilecek. Ancak, Denizli ve Muğla için büyükşehir belediye başkan adayları henüz resmi olarak açıklanmış değil. CHP'nin aday belirsizliği süren illerdeki adaylarını önümüzdeki hafta yapılacak Parti Meclisi'nde netleştirerek duyurmasını bekliyor.

CHP, daha önce Manisa Büyükşehir Belediyesi için Ferdi Zeyrek'i, Balıkesir için Ahmet Akın'ı ve Çanakkale için Muharrem Erkek'i aday olarak açıklamıştı.

ANTALYA'DA ADAYLIK YARIŞI DEVAM EDİYOR

CHP'de parti yönetimi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yeniden adaylığını değerlendirse de alternatifler mevcut. Son olarak, CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Mehmet Hacıarifoğlu, Ümit Uysal lehine geri çekildiğini ve Muratpaşa için aday adaylığını açıkladığını belirtmişti. Hacıarifoğlu, partisinin karar mercilerindeki belirsizlik nedeniyle çekildiğini ifade etti ve Büyükşehir adaylığını Muratpaşa Belediye Başkan adaylığına dönüştürmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler