Almanya Ordusu'nda Asker Açığı: Türk Gençler Gündemde

Almanya Ordusu'nda Asker Açığı: Türk Gençler Gündemde

Alman vatandaşı olan Türk gençlerinin askere alınması planlanıyor. Bu adım, Alman Ordusu'nun "Paralı Türk askerler"den oluşmasını sağlayabilir. Türk kökenli askerlerin yıllık 40 bin Euro maaş alacağı belirtildi. İşte detaylar...

Almanya, askerlik sıkıntısıyla mücadele ediyor ve "lejyoner taburları" tartışılıyor. Ülkede doğmuş ve Alman vatandaşı olan Türk gençleri, askerlik için öncelikli hedef olarak belirlendi. Böylece Alman Ordusu'nun bir bölümü "Paralı Türk askerler"den oluşabilir. İşte detaylar...

ALMANYA'NIN ASKER AÇIĞINA ÇÖZÜM: TÜRKLER

Zorunlu askerlik kaldırılmasının ardından, gönüllü askerlik başvurularının yetersiz olmasıyla asker açığı arttı. Bu durumu çözmek için, ülkede uzun süredir yaşayan, Alman kültürüne uyum sağlamış yabancıların askere alınması planlanıyor.

MAAŞ VE RÜTBE ARTIŞI: TÜRK ASKERLERİN HAKLARI NE OLACAK?

Alman Ordusu'ndaki asker açığını kapatmak için Türk kökenli gençler tercih ediliyor. Alman vatandaşı olan bir Türk paralı asker, yıllık yaklaşık 40 bin Euro maaş alacak. Ayrıca, rütbesi yükseldikçe maaşlarında artacağı belirtiliyor.

ALMAN SAVUNMA BAKANI PİSTORİUS: "ALMANYA İLK OLMAYACAK"

Alman Savunma Bakanı Boris Pistorius, yabancıların askere alınması planını desteklediğini belirtti. Ayrıca Almanya'nın bu adımı atan ilk Avrupa ülkesi olmayacağını belirtiyor. Ülkeye uyum sağlamış yabancılar ve paralı askerler, Almanya'nın savunma stratejisinde önemli bir rol oynayabilir.

Almanya'nın muhtemel bir savaşa hazır olması için Alman Ordusu'nun (Bundeswehr) şu anda 20 bin asker açığı olduğunu belirten Bakan Pistorius, "Evet. Yabancıları askere alırsak, Avrupa’da bunu yapan ilk silahlı kuvvetler olmayacağız." dedi.

SADECE ASKERLİKLE SINIRLI KALMAYABİLİR

Almanya'da yabancı kökenli gençlerin askere alınması tartışılırken, güvenlik uzmanları, bu grubun polislik gibi diğer kamu görevlerine uygunluğunu vurguluyor. Bu durum, ülkedeki etnik çeşitliliğin güvenlik güçlerinde de yansıması olarak değerlendiriliyor.

ESKİ SAVUNMA BAKANI FRANZ JOSEF JUNG DA DESTEKÇİLER ARASINDA 

Eski Savunma Bakanı Franz Josef Jung, plana destek verenler arasında yer alıyor. Jung, Almanya'da uzun süredir yaşayan ve vatandaşlık bağı olan gençlerin askerlik için değerlendirilebileceğini ifade etti. Jung, "Eğer yeterince uzun süre bizimle yaşayan ve Almanya ile güçlü bağları olan, vatandaşlığı almış gençler olursa, bunu kesinlikle değerlendirebiliriz.“ dedi.

Eski Savunma Bakanı Franz Josef Jung'un tarifine uyan tek grup ise Türkler.

BUNDESWEHR'DEKİ TÜRK ASKERLER

Almanya'da 60 yıldan uzun süredir yaşayan Türkler, ülkelerine tamamen entegre olmuş durumda. Ülkede yaşayan Türkler'in, üçüncü, dördün ve beşinci kuşağı ne kültür ne de dil anlamında herhangi bir sorun yaşamıyor. Zorunlu askerlik uygulamasının kaldırılmasıyla, bu gençler paralı asker olarak görev alabilirler. Plan hayata geçerse, Alman Ordusu içerisindeki Türk kökenlilerin oranı 20'de bir olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler