Türkiye'de Çiftçi Protestoları: Konya'da Seydibey Fabrikası Önünde Eylem

Türkiye'de Çiftçi Protestoları: Konya'da Seydibey Fabrikası Önünde Eylem

Konya'da çiftçiler, Seydibey patates fabrikasının üretim kotasının değiştirilmesini protesto etti. Avrupa'da tarım politikalarına tepki sürüyor, çiftçiler yüksek maliyetleri ve çevresel kısıtlamaları eleştiriyor.

Konya'da çiftçiler, Seydibey patates fabrikası tarafından üretim kotasının başka bir ilçeye aktarılmasını protesto etti. Traktörleriyle fabrika önüne gelen çiftçiler, kararı "akla mantığa uygun değil" diyerek eleştirdi. İşte detaylar...

"UZAK İLÇELERE KOTA AKTARIMI AKLA MANTIĞA UYGUN DEĞİL"

Çiftçilerin fabrika önünde yaptığı basın açıklamasında, uzak ilçelere kota aktarımı kararının, nakliye ve maliyetleri artırarak çiftçileri zor durumda bıraktığı vurgulandı. Pankobirlik üreticileri olarak bu karara tepki gösteren çiftçiler, ilçedeki üreticilerin mağduriyetini dile getirdi.

Konya, Seydibey patates fabrikası önünde açıklama yapan Konyalı çiftçiler, şu ifadeleri kullandı;

"Patates fabrikası tarafından alınan yanlış karar fabrikaya ve depolama alanına daha uzak yerlere daha fazla nakliye ve maliyetlere ekim yaptırmak, fabrika yakını üretim arazilerinde varken daha uzak ilçelere kota aktarımı akla mantığa uygun değildir."

AB ÜLKELERİNDE ÇİFTÇİLER TARIM POLİTİKALARINA TEPKİLİ

Avrupa'nın pek çok şehrinde, özellikle Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, Polonya ve Romanya'da çiftçiler, tarım politikalarına karşı eylem düzenliyor. Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklanan yüksek enerji maliyetleri, destek ödemelerindeki kesintiler ve çevresel kısıtlamalar protestoların ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. 

AB'nin "Yeşil Mutabakat" kapsamında getirdiği çevresel düzenlemeler ve karbon emisyonlarıyla ilgili katı kurallar, çiftçilerin sıkça eleştirdiği konular arasında. Çiftçiler, "Yeşil Mutabakat kapsamında karbon gübre ve pestisit kullanımına ilişkin katı kurallar getirerek tarımsal üretimi zorlaştırdığı" iddiasında bulunuyor.

Avrupalı çiftçiler, vergilerdeki artış, su tasarrufu tedbirleri, yakıt fiyatları, gübre fiyatları karşısında zor durumda olduklarını vurguluyor.

AVRUPALI ÇİFTÇİLER, UKRAYNA'DAN UCUZ TAHIL İTHALATINA KARŞI ÇIKIYOR

Polonya'da ucuz Ukrayna tahılının ithalatının yasaklanması talebi ve diğer ülkelerdeki yakıt fiyatlarındaki artışlar da protestoların merkezinde yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler