A Milli Takım Teknik Direktörü Montella’dan Arda Güler Açıklaması…

A Milli Takım Teknik Direktörü Montella’dan Arda Güler Açıklaması…

A Milliler, 2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu'ndaki ikinci maçına çıkıyor. 22 Haziran Cumartesi günü Portekiz karşısına çıkacak A Milli Takımı, müsabakanın hazırlıklarını tamamladı. Montella’nın basın toplantısı ise dikkat çekti.

Türkiye, ilk maçında turnuvaya ilk defa katılan Gürcistan’ı 3-1’lik skorla mağlup etti. A Mlli Futbol Takımı tarihinde ilk defa turnuvaya galibiyetle başladı. Üstelik averajla grupta lider konuma yerleşti.

Ay Yıldızlı ekip, ikinci maçında ise turnuvanın favorilerinden biri olarak gösterilen Portekiz ile karşılaşacak. EURO 2024'te F Grubu'ndaki ikinci maçında Portekiz ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nda Teknik Direktör Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu.

MONTELLA’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

A Mlli Teknik Direktörü Montella, BVB Dortmund Stadyumu'nda Kerem Aktürkoğlu ile birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi. Maça dair Vincenzo Montella şunları söyledi;

“Kendi kimliğimize, sistemimize uygun, oyun planımızı geliştirmemiz gerekiyor. Güçlü noktalarımızı avantaja çevirme üzerinde durmalıyız ve sabırlı olmalıyız. Bu çok daha önemli bir olgu, niyetimiz topa sahip olmak, çünkü Portekiz de topu ayağında tutmayı çok iyi yapan takımlardan biri. Kendi performansımıza odaklanıp, sahaya en iyi performansımızı koyup, işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız.

Çok sabırlı olmalıyız, topa da sahip olmak istiyoruz. Çünkü Portekiz de sürekli topa sahip olmak istiyor, rakipleri topa sahip olduğunda çok rahatsız oluyorlar. Bu şekilde planlarımız devam ediyor.”

ekran-resmi-2024-06-22-12-04-28.png

ARDA’NIN YORGUNLUĞU VAR

Arda Güler hakkında da gelen soru üzerine Montella açıklama yapmak zorunda kaldı. Deneyimli çalıştırıcı;

“Arda şutlarda yüzdesi çok yüksek bir futbolcu, kaleyi gördüğü anda gol bekleyebiliriz. Böyle güçlü, iyi futbolcuları yönetmek benim için zor değil. Ufak bir yorgunluğu var. Baştan mı sonradan mı oynaması gerektiğine beraber karar vereceğiz. İkinci maçımızı oynayacağız, riski de hesaplayarak ona göre karar vereceğiz. İrfan Can Kahveci yarın bizimle olmayacak. Onun dışında eksik oyuncumuz bulunmuyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler