Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Kamuda Tasarruf Devam Edecek!"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Kamuda Tasarruf Devam Edecek!"

Ekonomide en çok konuşulan konulardan biride kamuda tasarruf. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu konuyla alakalı taviz verilmeyeceğini söylemişti. Bir açıklamada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’Dan geldi…

Dün seçim sonrası ilk kabine toplantısı gerçekleşti. Toplantının ardından sıcağı sıcağına Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşma yapmıştı. Bugün ise detaylar belli oldu. En çok merak edilen konuların başında ekonomi geliyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, toplantının ardından basının sorularını yanıtladı. Kamuda tasarrufun devam edeceğini aktaran Yılmaz, ciddi çalışmaların olduğunu vurguladı.

KAMUDA TASARRUF DÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ile koordineli şekilde ilerlediklerini belirtti Kabine sonrası yaptığı açıklamada kamuda tasarrufun öncelik olduğunu aktardı ve sözlerine şu şekilde devam etti;

“15 değil çok daha fazla bir madde sayısı. Bütün bunları bir yerde toparlayıp, belli bir süzgeçten geçirip uygulamaya geçeceğiz. Kamuda tasarruf bizim için çok öncelikli bir konu. Ama tasarrufun özü de bir taraftan önceliklendirme, odaklanma, verimliliği artırma. Yani tasarruf derken harcamaların azaltılmasının yanı sıra mevcut harcamaları daha verimli hale getirme, önceliklendirme, ekonominin rekabet gücüne, verimliliğine, sosyal refaha daha fazla katkı sunar hale getirme boyutları da var.”

ekran-resmi-2024-04-17-12-42-54.png

YASAYA İHTİYAÇ OLAN DURUMLAR VAR

“Mehmet Bey'in yurt dışı programı var, bu dönüşünde ilgili diğer kurumlarımızla birlikte bir araya gelip sonuçlandıracağız. Konusuna göre, yani genelgeyle yapılacak iş var, idari kararla yapılacak iş var. Uygulamayla olacak işler var. Yasayla olan kısımlar da olabilir tabi.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler