Fed, Faizi Artıracak Mı, Yoksa Düşürecek Mi?

Fed, Faizi Artıracak Mı, Yoksa Düşürecek Mi?

Piyasalar yeniden Fed faiz kararına odaklandı. Yeni hafta iç piyasada hızlı başlarken, küresel ekonomi Amerika’ya odaklandı. Peki Fed faiz kararı ne zaman? Bu hafta açıklanacak mı?

Federal Rezerv'in faiz indirimi planlarındaki potansiyel gecikmelerle ilgili artan endişeler artıyor. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) faiz oranı kararını beklerken piyasalar gergin kalıyor.

Özellikle, ABD de dahil olmak üzere son ekonomik göstergeler GSYİH ve Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) enflasyon verileri, Fed'den olası bir şahin duruşun sinyalini vererek endişeleri daha da kötüleştirdi.

piyasalar-tarafindan-beklenen-fed-faiz-kararinda-degisiklige-gitmedi.jpg

FOMC KARARI VE DİĞER EKONOMİK OLAYLAR

1 Mayıs'ta yapılması planlanan FOMC faiz oranı kararına dikkat tam olarak sabitlendi. Yatırımcılar, Merkez Bankası'nın gelecekteki politika yörüngesine ışık tutması beklenen Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın sonraki basın toplantısından içgörüler elde etmeyi düşünüyor.

CME FedWatchTool'a göre, Federal Rezerv'in faiz oranını değişmeden tutma olasılığı %97,6’dır. Piyasa yetkilileri faiz indirimlerinde daha fazla gecikme bekliyor. Bu arada, tüketici güven verilerinin ve ABD ticaret açığı rakamlarının yayınlanması da dahil olmak üzere hafta boyunca planlanan diğer bazı önemli ekonomik olaylar peş peşe geliyor.

Ekonomik Analiz Bürosu'ndan gelen son veriler, ilk çeyrek GSYİH büyümesinin %2,5'lik piyasa beklentilerine karşı %1,6 ile kısa düştüğü rakamlarla ilgili olduğunu ortaya koydu. Bu hayal kırıklığı yaratan performans, enflasyonist baskılarla ilgili endişeleri artırdı. Buna ek olarak, Çekirdek PCE Fiyat Endeksi'ndeki beklenmedik artış oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler