Son Dakika: Merkez Bankası’nın Çok Merak Edilen Faiz Kararı Belli Oldu

Son Dakika: Merkez Bankası’nın Çok Merak Edilen Faiz Kararı Belli Oldu

İç piyasada herkes saat 14’te açıklanacak olan faiz kararına odaklandı. Karar beklendiği gibi tam saatinde gerçekleşti. Merkez Bankası, Nisan ayına ilişkin politika faizinde kararını kamuoyu ile paylaştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz kararını açıkladı. Ekonomist ve uzmanlar politika faizinden bir değişiklik beklemiyordu. Merkez Bankası, bu sefer beklentileri ters köşe yapmadı ve faizi sabit bıraktı.

MERKEZ BANKASI’NDAN AÇIKLAMA

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.

Mart ayında aylık enflasyonun ana eğilimi, devam eden zayıflamaya rağmen öngörülenden yüksek gerçekleşmiştir. Tüketim malı ve altın ithalatındaki seyir cari dengedeki iyileşmeye katkı verirken, yakın döneme ilişkin diğer göstergeler yurt içi talepte direncin sürdüğüne işaret etmektedir. Hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve katılık, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve gıda fiyatları enflasyonist baskıları canlı tutmaktadır. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörüler ile uyumunu yakından takip etmektedir. 

SEÇİMLERDEN ÖNCE ARTIŞ YAŞANMIŞTI

31 Mart Yerel Mahalli seçimlerde 500 baz puan artış olmuştu. Sürpriz bir karara miza atan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, piyasayı şaşırtmıştı. Bu artış faiz oranını yüzde 50'ye çıkarmıştı. Bugün yapılan açıklamayla yine yüzde 50'de sabit kalmış oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler