Sudan'da Kadınlar Yiyecek İçin Cinsel İlişkiye Zorlanıyor

Sudan'da Kadınlar Yiyecek İçin Cinsel İlişkiye Zorlanıyor

Sudan'ın Omdurman kentinde yaşam mücadelesi veren kadınlar, savaşın vurduğu bu bölgede korkunç bir durumla karşı karşıya olduklarını ifade ediyor. Yiyecek elde edebilmek için askerler tarafından cinsel ilişkiye zorlandıklarını dile getiriyorlar.

Kadınlar, bu koşullar altında günlük yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, temel ihtiyaçlarını karşılamak için böylesi ahlaki ve insanlık dışı bir zorbalığa maruz kaldıklarını ifade ediyorlar.

SUDAN'DA KADINLARIN DRAMI

Sudan'ın iç savaşın yarattığı kaos ortamında kadınlar, sadece yaşamak ve ailelerini geçindirmek için böylesi zorlu bir seçimle karşı karşıya bırakıldıklarını belirtiyorlar.

Sudanlı kadınlar yiyecek karşılığında cinsel ilişkiye zorlanıyor

Uluslararası insan hakları kuruluşları ve sivil toplum örgütleri, bu tür ihlallerin durdurulması ve sorumluların hesap vermesi için acil bir şekilde harekete geçilmesini talep ediyorlar.

Sudan'da devam eden savaştan kaçamayan yirmiden fazla kadın, ordu mensuplarıyla cinsel ilişkiye girmenin, ailelerini hayatta tutacak yiyecek veya mallara ulaşmanın tek yolu olduğunu ifade ediyor.

Sudanlı kadınlar yiyecek karşılığında cinsel ilişkiye zorlanıyor - 1

Kadınlar, saldırıların çoğunun kentin en fazla gıdaya sahip olan "fabrika bölgesinde" gerçekleştiğini belirtti.

Mağdurlardan biri, yaşlı anne babası ve 18 yaşındaki kızına yiyecek sağlayabilmek için askerlerle cinsel ilişkiye girmekten başka çaresi olmadığını söyledi.

The Guardian'a konuşan bazı kadınlar, askerlerin terk edilmiş evlere erişim karşılığında cinsel ilişki talep ettiğini, bu evlerde yerel pazarlarda satılmak üzere eşya yağmalamanın hala mümkün olduğunu ifade etti.

Askerlerin, kurbanları cinsel ilişkiye zorladıktan sonra boş evlerden yiyecek, mutfak ekipmanı ve parfüm almalarına izin verdiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler