Son Dakika: Elazığ'da Orman Yangınına Müdahale Devam Ediyor!

Son Dakika: Elazığ'da Orman Yangınına Müdahale Devam Ediyor!

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde çıkan örtü yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Yangın bölgesine Orman İşletme Müdürlüğü ile ilçe ve Tunceli Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde meydana gelen örtü yangınına ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Yangın, Orman İşletme Müdürlüğü ile ilçe ve Tunceli Belediyesi itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangının, yakındaki yerleşim yerlerine ulaşma riski nedeniyle acil hava müdahalesi gerektiği vurgulanıyor. 

Elazığ'daki yangın yeniden alevlendi

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, Okçular köyü kırsalında bulunan orman yakınında çıkan örtü yangınına ekiplerin müdahalesi aralıksız devam ediyor. Yangın, saat 3.00 sularında başladı ve kısa sürede büyüyerek yerleşim yerlerine yaklaştı. Olay yerine Orman İşletme Müdürlüğü ile ilçe ve Tunceli Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ayrıca, köylüler traktörleriyle yangınla mücadeleye destek verdi.

Karakoçan Belediyesi Eş Başkanı Songül Düzgün, yangının hızla yayılma riski taşıdığını belirterek, bölgedeki yüzlerce hektarlık orman alanının etkilendiğini ve yerleşim yerlerine doğru ilerleyebileceği endişesiyle acil hava müdahalesi gerektiğini ifade etti. Ekiplerin koordineli bir şekilde çalışarak yangını kontrol altına almaya çalıştığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler