Sicilya Adasındaki Etna Yanardağı Harekete Geçti!

Sicilya Adasındaki Etna Yanardağı Harekete Geçti!

Etna yanardağ harekete geçti. Kül ve lav püskürtmeye başlayan yanardağ için bölgede kırmızı kodlu uyarı verildi. İşte detaylar...

İtalya'nın aktif yanardağlarından Etna, tekrar faaliyete geçti. Sicilya Adası'nda 3 bin 300 metrelik çevredeki ilerlemeden dün akşam üzeri kül ve lav püskürtmeye başladı. İşte haberin detayları...

KIRMIZI KODLU UYARI VERİLDİ!

Etna'nın kullanımı kraterden kaynaklanan güçlü lav taramaları, İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV) Katanya şubesi tarafından bildirildi. Yanardağın püskürttüğü küllerin yaklaşık 4 bin 500 metre yüksekliğe ulaştığı belirtildi. 

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Etna'daki lav analizleri o kadar etkileyici ki kilometrelerce uzaktan dahi görülebiliyor. Yanardağ'daki volkanik hareketlilik, bölgeden geçen uçaklar için kırmızı kodlu uyarıların yayınlanmasına neden oldu.

Bu görsel şölenin yanı sıra, Etna'nın faaliyete geçilmesiyle birlikte alınan güvenlik önlemlerine dikkat ediliyor. Bölgedeki doğal güzelliklerin yanı, volkanik aktivitenin seyrini takip edenler için bu olay önemli bir gözlem fırsatı sunuyor.

YERLEŞİM YERLERİNDE ARAÇLARI BEYAZA BÜRÜDÜ

Etna'nın kükürt ve kül salınımı, Zafferana gibi yanardağın çevresindeki yerleşim yerlerinde cadde ve araçların üzerini beyaza bürüdü. Bu etkileyici manzara, kıta Avrupası'nın zirvesindeki aktif yanardağın gücünü bir kez daha gösteriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler