Sıcak Gelişme: Fransa Başbakanı Elisabeth Borne İstifa Etti!

Sıcak Gelişme: Fransa Başbakanı Elisabeth Borne İstifa Etti!

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, istifasını sunarak görevinden ayrıldı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Borne'un istifasını kabul etti. Detaylar ve istifanın ardındaki gelişmeler haberimizde...

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, son dakika bilgisine göre istifa etti. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Borne'un istifasını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.

FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON DUYURDU!

Borne, görevine 2022 yılında başlamıştı. Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan resmi açıklama ile Başbakanın istifası onaylandı. Fransa'da Mayıs 2022'den bu yana görev yapan Başbakan Elisabeth Borne istifa etti. Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından duyurulan istifanın ardından, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Borne'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti ancak yeni başbakanın kim olacağını açıklamadı. Elisabeth Borne, Fransa'da başbakanlık yapan ikinci kadın olarak tarihe geçti.

ELİZABETH BORNE YERİNE GELECEK İSİM KİM?

Elisabeth Borne'un istifasının ardından yerine geçebilecek potansiyel adaylar arasında, 34 yaşındaki Eğitim Bakanı Gabriel Attal ve 37 yaşındaki Savunma Bakanı Sebastien Lecornu öne çıkıyor. Ayrıca, Maliye Bakanı Bruno Le Maire ve eski Tarım Bakanı Julien Denormandie de uzmanlar tarafından aday olabilecek isimler arasında gösteriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler