Rusya'daki Kanlı Saldırıyı Gerçekleştiren Teröristlerin Kimlikleri Belli Oldu!

Rusya'daki Kanlı Saldırıyı Gerçekleştiren Teröristlerin Kimlikleri Belli Oldu!

Rusya'da meydana gelen ve 60'tan fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıda ki teröristlerin kimlikleri belirlendi.

Rusya'da bir konser alanını basan ve DEAŞ üyesi oldukları tespit edilen teröristler, yaklaşık 100 kişiyi öldürdü ve yaraladı. ABD basınında yer alan haberlerde ise Washington yönetiminin saldırıyı önceden bildiği yönünde ifade edildi.

TERÖRİSTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Moskova'da bir konser salonunda, kamuflajlı kişilerin tarafından düzenlenen saldırı, Rusya Federal Güvenlik Servisi tarafından en az 99 kişinin hayatını kaybettiği şeklinde duyuruldu. Ayrıca saldırıda en az 146 kişinin de yaralandığını açıkladı. Saldırı ise kent merkezine uzak Crocus Belediye Salonu'nda gerçekleşti.

images-12-001.jpeg

Rus yetkililer tarafından doğrulanan görüntülerde ise bir rock grubunun konseri için toplanan kişilere salona giren kamuflajlı kişilerin, otomatik silahlarla ateş açtığı ve en az 4 saldırgan tarafindan saldırının gerçekleştiği görülüyor. Binlerce kişinin bulunduğu binada ise ayrıca büyük bir yangın çıktı. Saldırı düzenlenen binanın 12 bin 900 metrekare büyüklüğünde olduğu belirtilenler arasında yer alıyor. Paylaşılan görüntülerden ise tespit edilen teröristlerin kimlikleri belli oldu.

İYİ EĞİTİLMİŞ ASKERLER OLDUĞU AÇIKLANDI

Rus haber ajanslarınları tarafından paylaşılan bilgiye göre, saldırıdan kaçan sivillerin çatıya sığındığını ve sivilleri korumak için söndürme helikopterleriyle yangına müdahale edildiğini açıkladı. Saldırı sonrasında Çin, ABD, Türkiye, Japonya, Hindistan, Suudi Arabistan ve Türkmenistan gibi ülkeler, Putin'e ve Rus halkına baş sağlığında bulundu. Ancak Ukrayna, saldırının arkasında olmadıklarını iddia etti. Rus basınında yer alan habere göre saldırganların iyi eğitilmiş askerler olduğunu açıklandı. 

untitled-1-ystu-cover-001.webp

Moskova'daki konser alanına gerçekleştirilen saldırıda ki 6 teröristten 4'ünün kimliği açıklandı;

1) Nasridinov Makhmadrasul 37 yaşında
2) Ismonov Rivozhidin 51 yaşında
3) Safolzoda Shokhinjonn 21 yaşında
4) Nazarov Rustam 29 yaşında

65fe795d5e2302dee27dc8a8.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler