Rusya-Ukrayna Savaşında Son Durum: Artan Sivil Kayıplar ve Belirsizlikler Devam Ediyor

Rusya-Ukrayna Savaşında Son Durum: Artan Sivil Kayıplar ve Belirsizlikler Devam Ediyor

Rusya-Ukrayna Savaşı, üçüncü yılına girerken askeri çatışmalar ve sivil kayıplar artmaya devam ediyor. Son 24 saat içinde gerçekleştirilen saldırılarda dokuz sivil hayatını kaybetti.

Son 24 saat içinde Ukrayna'ya yönelik düzenlenen saldırılarda dokuz sivil hayatını kaybetti ve yirmiden fazla kişi yaralandı. Ukraynalı yetkililerin bildirdiğine göre, Donetsk ve Herson bölgeleri hedef alındı. Donetsk İl İdaresi Başkanı Vadim Filaşkin, iki sivilin öldüğünü ve üç kişinin yaralandığını belirtti. Herson İl Askeri İdaresi Başkanı Aleksandr Prokudin ise bir pazar yerine yapılan saldırıda yedi kişinin yaşamını yitirdiğini, 20 kişinin yaralandığını ifade etti.

Bununla birlikte, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, ordunun son 24 saat içerisinde Rusya’ya ait 9 tank, 44 zırhlı araç, 33 top ve 98 insansız hava aracını etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

UKRAYNA DİRENİŞİ SÜRÜYOR

Ukrayna ordusu, yoğun çatışmaların Pokrovsk ve Kurakhovsk bölgelerinde devam ettiğini vurgularken, Rus güçlerinin Ukrayna mevzilerine 6 füze ve 74 hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi. Ayrıca, Ukrayna, Rusya'nın kullandığı 32 adet "Şahed" insansız hava aracından 29’unu etkisiz hale getirdi.

Rusya, hem askeri kayıplar hem de uluslararası alanda yaşadığı sıkışmışlık ile karşı karşıya. Batı'nın uyguladığı yaptırımlar, Rus ekonomisini zor bir duruma soktu. Uzmanlar, Rusya'nın askeri alanda elde ettiği kazanımların uzun vadede sürdürülebilir olup olmayacağı konusunda belirsizlik olduğunu belirtiyor.

Ukrayna tarafı ise direnişine devam edeceğini ve her saldırıya karşı koyma gücüne sahip olduğunu ifade ediyor. Son dönemde gerçekleştirdiği operasyonlarla birlikte Rusya'nın ilerleyişini durdurma çabalarını sürdürmekte kararlı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler