Rusya Araştırma Komitesi Açıkladı: Prigojin'le Ölen Diğer Yolcuların Kimlikleri Doğrulandı

Rusya Araştırma Komitesi Açıkladı: Prigojin'le Ölen Diğer Yolcuların Kimlikleri Doğrulandı

Rusya Araştırma Komitesi, geçtiğimiz günlerde yaşanan uçak kazasıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada, isyancı Wagner grubunun lideri olarak bilinen Prigojin'in de hayatını kaybettiği kazada kimliklerin doğrulandığını açıkladı. İşte detaylar..

Uçak kazasının ardından yapılan inceleme sonuçlarına göre yapılan açıklamada, Prigojin'in de aralarında bulunduğu mürettebat dahil 10 kişinin hayatını kaybettiği vurgulandı. Konuyla ilgili detaylar, Rusya Araştırma Komitesi tarafından kamuoyuna sunuldu.

WAGNER’IN KİMLİ TESPİTİ İÇİN MOLEKÜLER GENETİK İNCELEME YAPILDI

Wagner Lideri Prigojin’in kimlik tespiti için SLEDCOM’un yaptığı açıklamada, “İlk incelemelere göre kaza yerinde 10 ceset bulundu. Kimliklerinin belirlenmesi için moleküler genetik incelemeler yapılmaktadır. Uçuş kayıt cihazlarına el konuldu ve olay yerinin detaylı incelemesi devam ediyor. Şu anda, kazanın tüm koşullarını belirlemek için önemli olan eşya ve belgelere de el konulmaktadır ve gerekli adli incelemeler yapılacaktır" ifadeleri yer aldı.

“ÖLENLERİN KİMLİKLERİ DOĞRULANDI

Rusya Devlet Başkanı Putin'e karşı 2 ay önce bir isyan girişiminde bulunan Wagner grubunun lideri Prigojin, geçirdiği uçak kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Prigojin’in ölümünde sabotaj şüphelerini beraberinde getirdi. Prigojin'in Putin tarafından öldürüldüğü iddiaları da bu olayın ardından hızla yayıldı. Bu gelişmelerle birlikte, Rusya'da önemli bir gündem oluştu. Rusya Soruşturma Komitesi, Prigojin'in yolcu listesinde yer aldığı düşen uçağın enkazından ulaştıkları 10 kişinin cesedine ve uçaktaki veri kaydedici cihaza ulaştıklarını açıkladı. Ayrıca, “Araştırma sonucu kazada ölen Wagner lideri Prigojin ile birlikte uçak kazasında ölenlerin kimliklerini doğruladı. Kimlikleri uçuş listesindeki isimlerle eşleşiyor.” İfadelerine yer verildi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN LİSTESİ 

Yapılan açıklamaya göre ölen kişilerin listesi, Aleksey Levşin, Dmitriy Utkin ile Sergey Propustin, Yevgeniy Makaryan, Valeriy Çekalov, Aleksandr Totmin, Nikolay Matuseyev, Rustam Karimov ve Kristina Raspopova’nında bulunduğu 3 kişilik mürettebatla birlikte yolcuların hayatını kaybettiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler