Orta Doğu'da Sıcak Gelişme: İran, Pakistan'a Füze Fırlattı!

Orta Doğu'da Sıcak Gelişme: İran, Pakistan'a Füze Fırlattı!

İran Ulusal Güvenlik Konseyi’ne yakın Nour News duyurdu, İran, Pakistan'ın iki üssüne füze fırlattı. İşte haberin detayları...

Son dakika haberine göre, İran Ulusal Güvenlik Konseyi'ne yakın Nour News, İran'ın Pakistan'daki Ceyşu’l Adl örgütünün iki üssüne füze ve İHA saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. İşte Orta Doğu'dan gelen sıcak gelişme ile ilgili ayrıntılar...

ORTA DOĞU'DA SICAK GELİŞMELER!

Sistan-Belucistan eyaleti, İran'ın güneydoğusunda yer alıyor ve son yıllarda "Sünni Beluç halkının haklarını savunduğunu" öne süren, ancak İran tarafından "terör örgütü" olarak kabul edilen Ceyşu’l Adl'nin saldırılarına maruz kalıyordu.

Ceyşu’l Adl isimli örgüt ise en son Aralık 2023'te Sistan-Belucistan eyaletine bağlı Rask kentinde bir polis karakoluna düzenlediği saldırıda 11 güvenlik görevlisinin ölümüne neden olmuştu. Bu olay, bölgedeki güvenlik durumunun karmaşıklığını yansıtan önemli bir gelişme olarak kaydedilmişti.

İKİ KARARGAHI HEDEF ALDI

İran tarafından Ceyşu’l Adl’ye ait 2 karargahın hedef alındığı saldırıda,İran Ulusal Güvenlik Konseyi’ne yakın Nour News, "Bu karargahlar füzeler ve İHA’lar ile imha edildi. Dün gece de Kuzey Irak’taki MOSSAD casusluk merkezleri ve Suriye’de IŞİD karargahı İran tarafından füzeler ile hedef alınmıştıifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler