Nijerya'da Sel Nedeniyle Evler Sular Altında!

Nijerya'da Sel Nedeniyle Evler Sular Altında!

Nijerya'nın Lagos eyaletinde meydana gelen yağış sele neden oldu. İki gündür etkisini sürdüren yağış nedeniyle eyalette gerçekleşen sel yüzlerce kişinin ölmesine neden olurken 1 kişi kayıp. İşte detaylar...

Nijerya'nın Lagos kentinde meydana gelen yağış nedeniyle bölgede sel gerçekleşti. Yüzerce kişi hayatını kaybederken 1 kişinin kayıp olduğu açıklandı. 

EVLER VE PEK ÇOK İŞ YERİ SULAR ALTINDA

Nijerya, son 10 yılın en kötü sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Mayıs ayından bu yana devam eden şiddetli yağışlar, ülkenin birçok bölgesinde doğal afetin yol açtığı felaket, ülkenin farklı bölgelerinde birçok kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Gerçekleşen yıkıcı seller sonucu 600'den fazla insanın hayatını kaybettiği ve yaklaşık 1,3 milyon insan evlerini terk etmek zorunda kaldığı açıklanmıştı. Tropikal iklim kuşağında yer alan ülkede ise yağış miktarı bölgesel farklılık gösteriyor. Nijerya Ulusal Acil Yönetim Ajansı (NEMA) Lagos Koordinatörü İbrahim Farinloye, ülkenin 13 eyaletine bağlı olan 50 bölgenin ise sele karşı tehlike altında olduğu uyarısında bulundu. 

nijerya-da-sel-19-kisi-yasamini-yitirdi-509424-5.jpg

UNICEF'TEN AÇIKLAMA

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yapılan açıklamada ise sellerin sadece insan hayatlarını değil, aynı zamanda sağlık ve eğitim altyapısını da olumsuz etkilediği bildirildi. 257 sağlık tesisi ve okulun zarar gördüğü ve tamamen yıkıldığı bu felakette, çocukların sağlık hizmetlerine ve eğitime erişimlerinin ciddi şekilde sınırlı hale geldiği kaydedildi. Nijerya'da gerçekleşen yıkıcı sellerin Kasım ayının sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. UNICEF Kano Eyaleti Saha Görevlisi Rahamah Muhammed Farah, "Bu kişilerin çoğu hasar görmeyen okullara ve kamu binalara sığındı. Bu kişiler, sıtma, grip ve ishal gibi salgın hastalıkların riski altında." dedi. 

1588113.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler