DHL Kargo Takip ve Sorgulama Nasıl Yapılır?

DHL Kargo Takip ve Sorgulama Nasıl Yapılır?

DHL Kargo takip ve sorgulama işlemi DHL internet sitesinden ve mobil uygulamasından gerçekleştirilebilir. Ayrıca kargo takibi ve gönderinin nerede olduğunu sorgulayarak ne zaman teslim edileceği öğrenilebilir. İşte detaylar...

DHL Kargo takip ve sorgulama işlemi, DHL internet sitesinden ve mobil uygulamasından yapılabilir. Kargo takibi, gönderinin nerede olduğunu öğrenmenizi sağlar. DHL Kargo takip ve sorgulama sayesinde gönderinin ne zaman teslim edileceği anlaşılır.

DHL Kargo, uluslararası faaliyet gösteren bir lojistik firmasıdır. 1969 yılında kurulan firma, kargo alanında lider bir konumdadır. DHL Kargo ile gönderilerin ulaştığı ülke sayısı 220’den fazladır. Firmanın 600 binden fazla çalışanı vardır.

DHL Kargo tarafından açıklana istatistiklere göre yıllık teslim edilen koli miktarı 1 milyar 668 milyondur. Çalışmalarını her zaman yenilikçi faaliyetlerle destekleyen firma hem bireysel hem de kurumsal gönderileri güvenle taşır.

DHL Kargo takip ve sorgulama işlemleri, firmanın internet sitesi kullanılarak yapılabilir. Aynı zamanda mobil uygulamadan da sorgulama gerçekleştirilir. Sorgulama neticesinde kargonun teslimat aşamaları görüntülenir. Kargo hareketleri ve gönderi bilgilerine kolayca ulaşılır.

DHL KARGO TAKİBİ İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

DHL Kargo takibi için yapılması gereken dhl.com adresine girmektir. Bu adrese giriş yapıldıktan sonra ana sayfa üzerinden sorgulama yapılabilir. DHL’nin mobil uygulaması da sorgulama için kullanılabilir.

DHL Kargo ile yapılacak sorgulama neticesinde gönderi aşamaları izlenir. Takip sorgulama için takip numarasına ihtiyaç vardır. Takip numarası olduğu takdirde hem yurt içi hem de yurt dışı gönderiler izlenebilir.

DHL Kargo’nun kurumsal müşteriler için de çözümleri vardır. Bu çözümler ile ticari gönderilerin durumu kolayca takip edilir. Gönderilerin durumu izlendiği takdirde olası aksaklıklar tespit edilebilir. Kargonun kaybolması, uzun süre beklemede kalması gibi durumlar, takip işlemi ile anlaşılır.

İNTERNET ÜZERİNDEN DHL KARGO TAKİBİ NASIL YAPILIR?

İnternet üzerinden DHL Kargo takibi yapmak için dhl.com adresine giriş yapılmalıdır. Bu adrese girildikten sonra “Gönderinizi takip edin” yazan kısımdan sorgulama yapılabilir. Belirtilen alana takip numarası yazılır. Ardından “Takip et” yazan alana tıklanır.

Gelen ekranda kargonun durumuna ilişkin bilgiler yer alır.

Gönderinin hangi tarihte ve saatte nerede olduğu gösterilir. “Daha Fazla Gönderi Ayrıntıları” yazan kısımdan ayrıntılı bilgi edinilebilir. DHL Kargo, aşama aşama tüm işlemleri gösterir.

İnternet sitesi üzerinden gönderi tanımlama ve kayıt işlemi yapılabilir. Özel şahıs, işletme ve ithalat gönderilerinin girişi firmanın internet sayfasından gerçekleştirilir.

İnternet sitesi üzerinden müşteri hizmetleri yetkilisine ulaşmak da mümkündür. Bunun için dhl.com adresinde yer alan menüden “Müşteri Hizmetleri” yazan alana tıklanmalıdır.

Takip numarası belirtilen alana girilerek ilgili müşteri temsilcisine kolay bir şekilde ulaşılır.

DHL, internet sitesi üzerinden düzenli gönderim yapan işletmelere özel seçenekler sunar. Gönderim hacmine ve sıklığına bağlı olarak cazip fiyat olanakları sunulur. İnternet sitesi üzerinden uygun hizmet eşleşmesi seçeneği ile daha kolay gönderim yapılabilir.

DHL, internet sitesi üzerinden düzenli gönderim yapan işletmelere özel seçenekler sunar. Gönderim hacmine ve sıklığına bağlı olarak cazip fiyat olanakları sunulur. İnternet sitesi üzerinden uygun hizmet eşleşmesi seçeneği ile daha kolay gönderim yapılabilir.

Koliler ve belgeler, kargo ve taşımacılık, posta ve doğrudan pazarlama seçenekleri vardır. Ortalama gönderi sayısı ve gönderim yapılacak yer seçildikten sonra müşteri hizmetleri ile bağlantı kurulur.

DHL işletmelere farklı gönderim seçenekleri sunar. Broşür ve küçük paketler için gönderim olanakları vardır. Ayrıca büyük kargo ve farklı gönderiler için de DHL’nin avantajlarından yararlanılır.

DHL işletme hesabı açıldığı takdirde uygun gönderi maliyetlerinden faydalanılabilir. Alternatif ödeme seçenekleri ile gönderimlerde avantaj sağlanır. Gönderimlerde uygulanacak fiyatlar, ihtiyaçlara göre farklılaşır.

Firma, küçük işletmelere büyümeleri için gereken desteği verir. Fiyat teklifleri, internet sitesi üzerinden alınabilir. Avantajlı fiyatlar ile çok sayıda gönderi farklı ülkelere iletilebilir.

MOBİL UYGULAMA ÜZERİNDEN DHL KARGO TAKİBİ YAPILIR MI?

Mobil uygulama üzerinden DHL Kargo takibi yapmak mümkündür. Bunun için “DHL Express Mobile” uygulaması indirilmelidir. Mobil uygulama arama alanında “Yükle” yazan kısma tıklayarak uygulama yüklenebilir.

Gelen ekranda 10 haneli takip numarası yazılarak arama simgesine tıklanır.

DHL Kargo’ya üye olarak da gönderiler takip edilebilir. Özellikle sürekli gönderim yapan kişi ve firmalar üyelik oluşturmalıdır. Üye olmak için mobil uygulamada “Kaydolun” yazan alana tıklanır.

İlk olarak kullanıcı lisans sözleşmesi ve gizlilik bildirimleri onaylanmalıdır.

Onay alanları doldurulduktan sonra “Kabul et ve devam et” yazan alana tıklanır.

Gelen ekranda ad ve soyadı yazan alanlar doldurulmalıdır.

Kimlik bilgilerinden sonra cep telefonu numarası girilmelidir. Cep telefonundan sonra e-posta adresini girmek gerekir.

DHL Kargo mobil uygulamasına girişte kullanmak için güvenli bir şifre belirlenmelidir. Şifrede  bir büyük harf ve simge bulunmalıdır.

DHL Kargo Takip ve Sorgulamaiçin tüm gerekli alanlar doldurulduktan sonra “İleri” yazan alana tıklanır.

Gelen kısımda cep telefonuna gönderilen doğrulama kodu girilmelidir. Doğrulama kodu, 6 hanelidir.

E-posta adresine de doğrulama linki gönderilir. Linke tıklanarak işlemlere devam edilir.

“E-Posta adresini onayla” yazan kısma tıklanarak üyelik işlemleri tamamlanır. Üye sisteminden hem gelen hem de giden kargolar takip edilebilir.

DHL YURT DIŞI KARGO TAKİP NASIL YAPILIR?

DHL yurt dışı kargo takibi için farklı yöntemler kullanılır. DHL E-Track sistemi üzerinden e-mail ile takip yapılabilir. Bunun için aktif olarak kullanılan bir mail adresi olması gerekir. [email protected] adresine konşimento numarası gönderilmelidir.

Böylece 50 tane express gönderi takibi yapılabilir. DHL Express SMS kullanılarak takip yapılabilir. Bunun için kargo barkod numarası mesajla gönderilmelidir.

DHL TAKİP NUMARASI NASIL ÖĞRENİLİR?

DHL takip numarasını öğrenmek için sipariş onayı için gönderilen e-maile bakılmalıdır. SMS ile gönderilen takip bildiriminde de takip numarası yer alır. Gönderici ile iletişime geçilerek takip numarası hakkında bilgi edinilir.

DHL takip numarası, 10 haneden meydana gelir. Rakamlardan oluşan bu numara, kargo takibinde kolaylık sağlar. Kargo takibi sayesinde gönderinin hangi ülkede ya da şehirde olduğu anlaşılır.

DHL TAKİP NUMARASI OLMADAN SORGULAMA YAPILIR MI?

DHL takip numarası olmadan sorgulama yapılması mümkündür. Kargo durum sorgulaması ile gönderinin ne zaman teslim edileceği anlaşılır. Kargo sahipleri, sorgulama işlemini referans numarası kullanarak yapabilir. Göndericiye ait olan referans numarası ile sorgulama işlemi gerçekleştirilir.

Sorgulama işlemi, konşimento numarası ile de yapılır. Konşimento numarası ile gönderinin mevcut durumu anlaşılır. DHL, telefon ile kargo takibi yapma olanağı sunar.

DHL müşteri hizmetleri numarası 444 00 40 şeklindedir. Mesai saatleri dışında yapılan aramalarda sesli mesaj bırakılabilir. Böylece müşteri temsilcileri, hızlı bir şekilde geri dönüş yapar.

DHL ExpressWAP ile çoklu gönderi sorgulama işlemi yapılabilir. Bunun için akıllı telefonda Wap hizmeti olması gerekir. Böylece 21 farklı dilde kargo takip işlemleri gerçekleştirilir.

DHL, TÜRKİYE’DE HANGİ KARGO FİRMASI İLE GÖNDERİM YAPAR?

DHL’nin Türkiye’de dağıtım yaptırdığı kargo firması PTT’dir. DHL ile yurt dışından gelen gönderiler, PTT ile alıcılara ulaştırılır. Gönderilerin teslim süresi varış noktasına göre değişiklik gösterir. Express gönderiler, 1-3 gün içerisinde adrese ulaştırılır.

Gönderi takibi yapılarak teslimat süreci izlenebilir. Teslimatın zamanında yapılmaması halinde DHL müşteri hizmetleri ile iletişime geçilebilir. DHL müşteri hizmetleri üzerinden gönderinin son durumu hakkında bilgi alınabilir.

DHL’nin Türkiye’de kaç günde teslim edileceği, PTT’nin işlem yoğunluğuna bağlı olarak değişir. PTT’nin yoğun olduğu dönemlerde gönderim süresi uzayabilir. DHL Kargo takip ve sorgulama ile gönderi hakkında detaylı bilgiye ulaşılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler