E-Devlet Doğalgaz Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-Devlet Doğalgaz Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-Devlet doğalgaz yardım başvurusu için 'Sosyal Yardım Başvurusu' doldurulmalıdır. İşte detaylar...

E-Devlet doğal gaz yardım başvurusu ile fatura desteği alınabilir. Doğal gaz faturaları özellikle kış aylarında yüksek gelir. Doğal gaz ödemelerinde güçlük çekenler, yardım talebinde bulunabilir. E-Devlet doğalgaz yardım başvurusu için sosyal yardım başvuru formu doldurulmalıdır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tüm sosyal yardım başvurularını tek yerden alır. Sosyal yardım başvuruları bakanlık tarafından değerlendirilir. Bakanlık, hangi yardımların yapılacağını ihtiyaç durumuna göre belirler.

Bakanlığın ihtiyaç durumuna yönelik farklı yardım seçenekleri vardır. Bu yardımların her biri için farklı şartlar söz konusu olabilir. Bu şartları yerine getirenler, yardım talebinde bulunabilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardım başvurularını değerlendirirken bazı kriterlere bakar.

Sosyal yardım başvurusu yapanların gelir durumu önemlidir. Aynı zamanda sigortalı bir işte çalışılmaması, çocuk sayısı, hane durumu gibi detaylara dikkat edilir. Bakanlık, dosya üzerinden inceleme yaptığı gibi haneye giderek de inceleme yapar.

DOĞALGAZ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz yardım başvurusu yapmak için farklı yöntemler kullanılabilir. Yardım için e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla da yardım başvuruları alınır.

Doğalgaz yardım başvurusu için muhtaçlık kriterleri sağlanmalıdır. Bakanlığın yardımlar için belirlediği bir gelir kriteri vardır. Ailelerin üzerinde ev, arsa ve araç olması da yardımlara engel teşkil edebilir.

Yardımlar; engelliler, çocuklar, kadınlar gibi dezavantajlı gruplara yönelik olarak da yapılır. Ödeme almak isteyenlerin hane içi gelirinin kişi başına düşen miktarı dikkate alınır. Yardımlardan yararlanmak isteyenlerin başvuru durumunda gerçek gelirini beyan etmesi önemlidir.

E-DEVLET’TEN DOĞALGAZ YARDIM BAŞVURUSU YAPILIR MI?

E-Devlet’ten doğalgaz yardım başvurusu yapmak için turkiye.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. Sosyal yardım ekranına girildikten sonra “Giriş Yap” yazan alana tıklanarak işlemlere devam edilir.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası girilerek işlemler sürdürülür.

Kimlik numarasını ardından e-Devlet şifresinin girilmesi gerekir.

Gelen kısımda arama alanına “Doğal gaz” yazılmalıdır.

Çıkan seçenekler arasından “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” tercih edilmelidir.

Başvuru yapabilmek için “Yeni Başvuru” yazan alan tıklanır.

Bu aşamada ekrana bir metin gelir. Bu metinde yer alan onay kutucukları işaretlenmelidir. Ardından “Başvur” yazan alana tıklanır.

Sosyal yardım başvuru formunda pek çok soru sorulur. Sorulan sorulara doğru yanıtlar verilmeli ve belge hatasız şekilde doldurulmalıdır.

Aile destek programına başvurmak isteyenler, “Evet” yazan seçeneği tercih etmelidir. Geliri olanlar, gelir miktarını başvuru formunda belirtmelidir.

Sosyal yardım ödemelerinin yatırılması için IBAN bilgisi verilmelidir.

Başvuru sahibine, sosyal yardım alıp almadığı sorulur. Evin kira mı yoksa başka türlü kullanılan bir mesken mi olduğuna dair soru da başvuru formunda yer alır.

Hanede yaşayan kişilerin bilgileri, başvuru formundaki ilgili alanlarda belirtilmelidir.

Aynı hanede yaşayan kişilerin kimlik numarası, adı, soyadı, cep telefonu belirtilmelidir.

Hanede yaşayan engelli bireyler, askerlik hizmetini yerine getiren bireyler varsa belirtilmelidir.

Hanede yaşayan ve sağlık güvencesi olmayan kişiler belirtilir. Gebe ve eşi vefat eden kadın varsa ilgili sorulara “Evet” cevabı verilir.

 

 

Tüm sorular eksiksiz ve doğru şekilde yanıtlandıktan sonra ihtiyaç ve talepler açıklanmalıdır. Formda ihtiyaç ve talepler için ayrılan alana, doğal gaz desteğine ihtiyaç duyulduğu yazılmalıdır.

DOĞALGAZ YARDIM BAŞVURUSU NE ZAMAN SONUÇLANIR?

Doğalgaz yardım başvurusunun sonuçlanması için net bir zaman yoktur. E-Devlet doğalgaz yardım başvurusunun sonuçlanması sürecinde ilk olarak ön inceleme yapılır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yapılan başvuruları ön incelemeden geçirir.

Sistem üzerinden sorgulama yapılarak kişinin gelir durumu ve koşulları sağlayıp sağlamadığı anlaşılır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hane incelemesi de yapar. Hane incelemesi neticesinde kişinin ya da ailenin durumu daha net şekilde tespit edilir.

Doğalgaz yardımı başvurusu, tüm incelemeler tamamlandıktan sonra neticelenir. Doğalgaz yardım başvurusu almaya hak kazananların yardım tutarı, faturadan düşürülür. Bu tür yardımlarda doğrudan ödeme yapılmaz. Yardım tutarı, faturaya yansıtılır.

SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKIFLARINDAN DOĞALGAZ YARDIM BAŞVURUSU YAPILIR MI?

Sosyal yardımlaşma vakıflarından doğalgaz yardım başvurusu yapılması mümkündür. Bunun için bulunulan yerdeki vakıflara gidilmesi gerekir. Vakıf yetkilileri, kişinin kimlik ve diğer bilgilerini alarak başvuru işlemlerini gerçekleştirir.

Sosyal yardımlaşma vakıfları, tüm bilgilere sistem üzerinden ulaşabilir. Ancak gerekli durumlarda belge talebinde bulunulabilir. Belgeler, kurum yetkililerinin istediği süre içerisinde ibraz edilmelidir.

Sosyal yardım başvurusunda bulunanlara doğal gazın yanı sıra farklı yardımlar da yapılabilir. Yardımlar, ihtiyaç sahibinin ihtiyaç durumuna göre belirlenir. Sosyal yardımlar, kişinin maddi durumunda iyileşme olduğu takdirde kesilir.

DOĞALGAZ YARDIMI ŞARTLARI NEDİR?

Doğalgaz yardımı şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak vardır. Doğalgaz desteğine başvuru yapmak da istenen şartlar arasındadır. Doğalgaz arzının sağlandığı yerde ikamet etme şartı vardır. İkamet edilen konutta doğal gaz aboneliği olması, istenen şartlardan biridir.

Doğalgaz yardımı sadece mesken tipinde aboneliği olanlara verilir. Doğalgaz desteği ödemelerine başlamak için sosyal yardım almaya hak kazanmak gerekir. Doğalgaz yardımı için başvurular, e-Devlet üzerinden yapılabilir. Sosyal yardımlaşma vakıflarından da başvuru yapılması mümkündür.

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADARDIR?

Doğalgaz yardımı miktarı, yıllara göre değişiklik gösterir. Yardım tutarı 900 TL, 2500 TL arasında değişiklik gösterir. Doğalgaz yardım miktarı, ekonomik koşullara göre artabilir. Yardımlardan yararlanmak isteyenlerin gerekli başvuru aşamalarını tamamlaması şarttır.

Doğalgaz yardımı almak isteyenler, başvuru işlemlerini sosyal yardım başvuru formunu doldurarak yapabilir. Başvuru formunda yer alan tüm bilgiler, eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Belgede yer alan bilgilerde hata olduğu tespit edilirse yardım başvurusu onaylanmaz.

Doğalgaz yardımları, genellikle kış döneminde yapılır. Kış döneminde yapılacak ödemeler sayesinde yüksek gelen faturalar kolayca ödenir.

DOĞALGAZ YARDIMI KAÇ AY ÖDENİR?

Doğalgaz yardımının ödenme süresi genellikle altı aydır. Yardımlar, yılın son üç ayı için ödenir. Aynı zamanda yeni yılın ilk üç ayı için de ödeme yapılır. Ödeme almak isteyenlerin faturaları ile beraber PTT şubelerine gitmesi gerekir.

Yardım tutarının faturadan fazla olması halinde kalan tutar elden ödenir. Doğalgaz desteği yetkili PTT görevlisi tarafından faturadan düşülür. Doğalgaz yardımları ile vatandaşların ısınma ihtiyacını karşılaması kolaylaşır.

DOĞALGAZ YARDIMI NASIL ÖDENİR?

Doğalgaz yardımı, PTT şubeleri aracılığıyla ödenir. PTT yetkilisine faturanın sunulması gerekir. Faturanın sunulmasından sonra yardım tutarı faturadan düşer. Vatandaşlar, yardım tutarından fazla olan fatura ödemelerini kendileri yapar.

Doğalgaz yardımı almak isteyenler, bulundukları şehirdeki sosyal yardımlaşma vakıflarına başvurabilir. Ön başvurular, e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilir. Başvuru yapıldıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının başvuruları incelemesi beklenir.

Bakanlığın başvuruya onay vermesi için en önemli kriter maddi durumdur. Maddi durumu yeterli olmayan kişilere doğal gaz desteği verilir. İhtiyaç olması halinde farklı destekler de verilir. Destek tutarları, yardım türüne bağlı olarak değişiklik gösterir.

Yardım almak isteyenler, e-Devlet’te yer alan başvuru formunu doldurarak tüm yardımlar için başvuru yapabilir. E-Devlet doğal gaz yardım başvurusu ve diğer sosyal yardımlar sayesinde geçinmek daha kolay olur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler