NATO Genelkurmay Başkanları Norveç'in Başkenti Oslo'da Toplandı!

NATO Genelkurmay Başkanları Norveç'in Başkenti Oslo'da Toplandı!

NATO Genelkurmay Başkanları Norveç'in başkenti Oslo'da toplandı. Toplantıda Ukrayna'ya destek planlarının ele alındığını belirten NATO Askeri Komite Başkanı Bauer, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı sahada ilerleme gösterdiğini vurguladı.

Norveç'in başkenti Oslo'da gerçekleşen toplantıda, NATO ülkeleri arasında Paktın caydırıcılığı ve Ukrayna'ya destek planları ele alındı. Toplantının açılış konuşmasını yapan NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Bauer, Ukrayna ordusunun sahada ilerleme gösterdiğini vurguladı.

NATO GENELKURMAY BAŞKANLARI NORVEÇ'TE 

Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO) Genelkurmay Başkanları Norveç'te toplandı. Toplantıya Türkiye'yi temsil eden isim Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak oldu. Bu toplantı Türkiye'nin NATO içindeki rolünün ve katkılarının önemini bir kez daha gösterdi. Orgeneral Gürak, Türkiye'nin NATO üyeleri arasındaki dayanışma ve güvenliği artırma taahhüdünün bir yansıması olarak bu önemli toplantıda yer aldı. Paktın caydırıcılığı ve Ukrayna'ya destek planlarının ele alındığı bu toplantıda, NATO'nun güvenliği ve istikrarı sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. Toplantıda açılış konuşmasını ise NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Rob Bauer yaptı. Bauer toplantıdaki konuşmasında, "NATO'nun planlarıyla ulusal savunma planları o kadar iç içe geçmiş durumda ki yolumuzda ilerlerken birbirimize danışmamız hayati önem taşıyor." dedi. İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusuna değinen Bauer, İsveç'in üye olmasıyla NATO'nun daha da güçleneceğini ve NATO ülkelerinin asker sayısının 3,5 milyona çıkacağını belirtti. 

616x321-nato-ulkelerinin-genelkurmay-baskanlari-norvecte-turkiyeyi-ilk-kez-metin-gurak-temsil-ediyor-1694856784221.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler