İsfahan'da İsrail Füzesi Patladı: İran ve İsrail Arasındaki Gerilim Artıyor

İsfahan'da İsrail Füzesi Patladı: İran ve İsrail Arasındaki Gerilim Artıyor

İki Amerikalı yetkili, CBS kanalına yaptıkları açıklamada, bir İsrail füzesinin İran'a isabet ettiğini doğruladı. Bu açıklama, bölgedeki gerilimi artırırken, İran ile İsrail arasındaki gerginliği daha da tırmandırabilir.

İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştüğüne dair haberler, ülkedeki gerilimi artırdı. İsfahan'da yaşanan patlama sesleri ve birçok şehirde uçuşların askıya alınmasıyla birlikte İran'da endişeler artıyor. İran'ın Cumartesi günü İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze ve İHA saldırısının ardından yaşanan bu gelişme, bölgedeki tansiyonu yükseltti.

İSRAİL'DEN İRAN'IN İSFAHAN ŞEHRİNE FÜZE SALDIRISI 

İran medyasının aktardığına göre, İsfahan şehir merkezinde duyulan patlama sesleriyle birlikte birçok şehirde uçuşlar durduruldu. İran, geçtiğimiz Cumartesi günü İsrail'e karşı füzeler ve insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlemişti. 

İran, geçtiğimiz Cumartesi günü İsrail'e karşı füzeler ve insansız hava araçlarıyla bir saldırı düzenledi. Ancak, füzeler ve İHA'ların çoğu, ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerin desteğiyle İsrail'in hava savunma sistemleri tarafından engellendi.

Bu saldırı, 1 Nisan'da gerçekleştirilen Suriye'nin başkenti Şam'da İran Konsolosluğu'na yapılan İsrail saldırısına karşı olarak gerçekleştirilmişti. Şam'daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar ise hayatını kaybettiği belirtildi. İran'ın İsfahan eyaletinde büyük bir hava üssü ve önemli füze üretimi ile nükleer tesislere ev sahipliği yaptığı biliniyor.

ABD, İRAN'A ATILAN FÜZEYİ DOĞRULADI

İki ABD'li yetkili, CBS kanalına verdiği demeçte, bir İsrail füzesinin İran'a isabet ettiğini doğruladı. Bu açıklama, bölgedeki gelişmeleri daha da karmaşık hale getirirken, İran-İsrail ilişkilerindeki gerilimi artırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler