Fenerbahçe 1-0 Olympiakos (Penaltılar: 2-3) MAÇ ÖZETİ

Fenerbahçe 1-0 Olympiakos (Penaltılar: 2-3) MAÇ ÖZETİ

Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırladığı Konferans Ligi çeyrek final rövanşında mücadele etti. İlk maçta 3-2 yenilen sarı lacivertliler, evinde 1-0 galip geldi ve maç uzatmalara taşındı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final rövanşında sahasında Olympiacos'u ağırlayan Fenerbahçe maçın normal süresi ve uzatma dakikaları boyunca 1-0 öndeydi. Sarı lacivertliler, penaltı atışlarında 3-2'lik skorla mağlup olarak turnuvaya veda etti.

FENERBAHÇE-OLYMPİAKOS MAÇ ÖZETİ

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final rövanşında Olympiacos'u ağırladığı maçın 11. dakikasında öne geçti. Szymanski'nin ceza sahası yayına yakın bir noktada pasıyla buluşan İrfan Can Kahveci, topu kontrol ederek sağ çaprazdan yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı. 1-0 olarak devam eden karşılaşmada 34. dakikasında, Olympiacos savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topu kontrol eden İrfan Can Kahveci, rakiplerini geçerek ceza sahası çizgisine yakın bir noktadan şutunu çekti. Ancak kaleci Tzolakis, Kahveci'nin şutunu kurtararak gol izni vermedi.

İlk yarının sonunda Fenerbahçe, 1-0'lık üstünlükle soyunma odasına gitti.

50.dakikada orta sahada topu kontrol eden Ferdi Kadıoğlu, ceza sahasına doğru ilerledi. Ferdi'nin pasını Dzeko aldı. Ceza sahası çizgisine yakın bir noktadan şutunu çeken Dzeko ancak top savunmaya çarparak kornere gitti.
Karşılaşmanın 66. dakikasında, orta sahada topu alan Masouras ise ceza sahası yayından biraz uzağına şutunu attı ve top dışarı çıktı.

Fenerbahçe, 90 dakikayı 1-0'lık üstünlükle tamamlayarak maçı uzatmalara taşıdı. Uzatma dakikalarında heyecan doruktaydı. 103. dakikada Fortounis'in arka direğe yaptığı ortaya Iborra'nın kafa vuruşunu Livakovic kurtardı. Dönen topu Djiku çizgiden çıkardı, nefesleri kesen anlar yaşandı.

Fenerbahçe, 1-0'lık üstünlüğünü koruyarak ilk uzatma devresini tamamladı. Heyecan dolu dakikalarda, 114. dakikada Zajc'ın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortaya Batshuayi'den seken top Tadic'e geldi. Ancak Tadic'in uzak köşeye göndermeye çalıştığı vuruşu, az farkla yan dışarı gitti.

Olympiacos, 120+3. dakikada Ntoi'nin Cengiz Ünder'e yaptığı faul sonrası 10 kişi kaldı. Bu durum, Fenerbahçe için avantaj sağladı ancak uzatma dakikaları da 1-0 sona erdi ve maç seri penaltılara gitti.

Seri penaltı atışlarında Fenerbahçe, 3-2 geri düşerek Olympiacos'a elendi. Batshuayi ve Djiku'nun golleri Fenerbahçe'ye umut verirken, Tadic, Cengiz Ünder ve Bonucci'nin kaçırdığı penaltılar takımın şansını azalttı. Olympiacos'ta El Kaabi, Horta ve Masouras'ın golleriyle takım yarı finale yükseldi. El Arabi ve Rodinei'nin kaçırdığı penaltılar ise takımı üzdü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler