İngiltere'de İşçi Partisi Çoğunluğu Kazanarak İktidar Oldu

İngiltere'de İşçi Partisi Çoğunluğu Kazanarak İktidar Oldu

İngiltere, ülkenin gelecek beş yılını şekillendirecek genel seçimleri gerçekleştirdi. Sandık çıkış anketlerine göre, ana muhalefetteki İşçi Partisi, 650 üyeli Avam Kamarası'nda 410 sandalye kazanarak tek başına iktidara geldi.

İngiltere'de yapılan genel seçimlere göre, İşçi Partisi Avam Kamarası'nda 410 milletvekili çıkararak çoğunluğu elde etti.

İŞÇİ PARTİSİ SEÇİMLERDE FARK YARATTI

Ipsos UK araştırma şirketinin sandıkların kapanmasının ardından açıkladığı çıkış anketine göre, İşçi Partisi 650 sandalyeli Avam Kamarası'nda 410 sandalye kazandı ve iktidara geldi. Bu sonuçla birlikte, İngiltere'de 14 yıldır devam eden Muhafazakar Parti yönetimi sona ermiş oldu.

İngiltere'de seçim | İşçi Partisi, 410 vekille tek başına iktidar oldu - Son Dakika Dünya Haberleri | NTV Haber

MUHAFAZAKAR PARTİ DÜŞÜŞTE

Geçtiğimiz seçimlerde 365 milletvekili çıkaran Muhafazakar Parti, bu seçimlerde ciddi bir düşüş yaşayarak sandalye sayısını 131'e düşürdü. Aşırı sağcı Reform UK Partisi 13, Liberal Demokrat Parti 61, İskoçya Ulusal Partisi 10, Yeşiller Partisi ise 2 sandalye kazandı. İşçi Partisi, önceki seçimde 202 olan sandalye sayısını 410'a çıkarırken, Liberal Demokrat Parti de sandalye sayısını 11'den 61'e yükseltti. İskoçya Ulusal Partisi ise 48 olan sandalye sayısını 10'a düşürdü. İlk kez seçimlere katılan Reform UK Partisi, 13 sandalye kazanarak meclise girdi. Reform UK lideri Nigel Farage, daha önceki 7 denemesinde başarısız olmasına rağmen bu kez milletvekili olarak meclise girmeyi başardı.

İngiltere'de erken seçim: İşçi Partisi 14 yıl sonra iktidar oldu - Politikyol

Savunma Bakanı Grant Shapps, Adalet Bakanı Alex Chalk, Maliye Bakanı Jeremy Hunt, Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı Lucy Frazer, Ulaştırma Bakanı Mark Harper, Eğitim Bakanı Gillian Keegan, Çalışma ve Emeklilikten Sorumlu Devlet Bakanı Mel Stride ve Gaziler Bakanı Johnny Mercer'in koltuklarını kaybetmeleri bekleniyor. Sandık çıkış anketlerinin sonuçları doğru çıkarsa, Jeremy Hunt, yeniden milletvekili seçilemeyen ilk Maliye Bakanı olarak tarihe geçecek.

KESİN SONUÇLAR SABAH AÇIKLANACAK

Yaklaşık 50 milyon seçmenin bulunduğu İngiltere'de vatandaşlar, dün Avam Kamarası'nın yeni milletvekillerini belirlemek için sandık başına gitti. Oy kullanma işlemi akşam saat 22.00'da (TSİ 24.00) sona erdi. Seçim sonuçlarına ilişkin kesin tablo ise sabah saatlerinde netleşmeye başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler