Sultanbeyli'de Gerilim Yaratan Paylaşım: Bakanlık Harekete Geçti

Sultanbeyli'de Gerilim Yaratan Paylaşım: Bakanlık Harekete Geçti

Sultanbeyli'de yayılan bir sosyal medya paylaşımı, "ayaklanma çıkarmaya başlayacağız" ifadesiyle dikkat çekti. Bu kışkırtıcı mesaj, bakanlığı hemen harekete geçirdi.

İçişleri Bakanlığı, bir sosyal medya hesabından yapılan "Saat 19.00-20.00 arası Sultanbeyli'de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız" paylaşımına ilişkin bir açıklama yaptı.

BAKANLIK YETKİLİLERİ ANINDA DEVREYE GİRDİ

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız tarafından yürütülen çalışmalarda, "Ayaklanış#Türkiye" isimli bir sosyal medya hesabından bugün 'Saat 19.00-20.00 arası Sultanbeyli'de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız' şeklinde bir paylaşım yapıldığı tespit edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Bakanlıktan, 'Sultanbeyli'de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız' paylaşımına ilişkin açıklama - Son Dakika Haberleri Milliyet

14 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUK OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Yapılan incelemelerde, sosyal medya hesabının yöneticisinin 14 yaşındaki E.P. olduğu belirlendi. Aynı hesaptan Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin kimlik bilgilerinin de paylaşıldığı tespit edildi. E.P. hakkında İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından gerekli işlemler yapıldı.

"PROVOKASYONLARINA ÇOCUKLARI ALET EDENLERİ TEK TEK YAKALAYACAĞIZ"

İçişleri Bakanlığı, ülkemizde karışıklık çıkarmak isteyenlere karşı kararlı duruşunu sürdürüyor. Açıklamada, "Provokasyonlarına çocukları alet edenleri tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Konuya ilişkin soruşturma geniş çaplı yürütülmektedir" ifadelerine yer verdi.

GÖÇ İDARESİ'NDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye'de geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin kimlik bilgilerinin sızdırıldığına dair iddialar üzerine bir açıklama yaptı. Başkanlık sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, iddiaların doğurduğu gereklilik üzerine açıklama yapıldığı vurgulandı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Söz konusu bilgiler incelenmiş ve Göç İdaresi Başkanlığımızda güncel bilgilerle uyuşmayan verilerin bulunduğu tespit edilmiştir. Bu sebeple, bu verilerin hangi yıllara ait olduğunun, hangi kaynaktan ve hangi tarihte alındığının belirlenebilmesi ve kamuoyuna doğru bilgi sağlanabilmesi için geniş kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır."

Başkanlık, konuya ilişkin detaylı araştırmaların sürdüğünü ve kamuoyunu bilgilendireceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler