Hammas Militanlarının Ülkeye Sızması Üzerine İsrail Gazze'ye Saldırı Başlattı!

Hammas Militanlarının Ülkeye Sızması Üzerine İsrail Gazze'ye Saldırı Başlattı!

İsrail ordusu sabah saatlerinde roketlerin fırlatıldığı Gazze'de saldırı başlattığına dair duyuru yaptı. İşte detaylar...

İsrail-Gazze hattındaki tansiyonun yükseldiği bir dönemde, İsrail'in farklı bölgeleri Gazze'den ateşlenen roket saldırılarına maruz kaldı. Bu saldırılarda bir kişi hayatını kaybetti ve 15 kişi yaralandı. Hamas'ın askeri kanadı, İsrail'e karşı bir operasyon başlattığını açıkladı. İsrail ordusu ise Gazze'den fırlatılan roketlere karşı Gazze'deki hedeflere saldırı düzenledi. 

İSRAİL ORDUSU SALDIRIYI BAŞLATTIĞINI DUYURDU!

İsrail ordusu, Gazze'den fırlatılan roketlere karşılık vermek amacıyla Gazze'deki hedeflere saldırı başlattığını duyurdu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın yedek askerleri göreve çağırdığı bildirildi. Hamas'ın silahlı kanadı, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" operasyonunu başlattıklarını ve ilk aşamada İsrail'e 5 bin roket ve havan mermisi fırlattıklarını açıkladı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı başlattıkları "Aksa Tufanı" operasyonunda 5 bin roket ve havan mermisi fırlattıkları yönünde açıklama yapmıştı. Dayf, operasyonun amacının İsrail'in ihlallerine karşı bir tepki göstermek olduğunu da belirterek "İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattık" ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca, "Elinde tüfeği olan herkese" silahlanma çağrısı yaptı. İslam ve Arap dünyasını İsrail'in işgalini sona erdirmek için birleşmeye davet etmiş ve İsrail ile güvenlik koordinasyonunun sona erdiğine dair açıklama yapmıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler