Azerbaycan'da Operasyon: Ermenistan Sınırı ile Zengezur Bölgesine Askeri Sevkiyat

Azerbaycan'da Operasyon: Ermenistan Sınırı ile Zengezur Bölgesine Askeri Sevkiyat

Azerbaycan, Ermenistan sınırı ve Zengezur bölgesine asker sevkiyatı yaptığına dair yayınlanan görüntülerde çok sayıda konvoyun yer aldığı görüldü.

Son günlerde Azerbaycan ordusunun, Ermenistan sınırı ve Zengezur bölgesine askeri sevkiyatlar başlattığına dair sosyal medyada yer alan görüntüler gündemdeki önemli gelişmeler arasında. Görüntüler, Azerbaycan ordusuna ait çok sayıda aracın konvoy halinde bölgeye ilerlediğini gösteriyor. İşte detaylar...

UZUN KONVOYLAR GÖRÜNTÜLENDİ

Yapılan askeri sevkiyatlar, bölgedeki gerilimin arttığını ve tansiyonun yükseldiğini gösteriyor. Her iki taraf arasında sınır anlaşmazlıkları ve toprak ihtilafları tarih boyunca süregelse de bu son gelişmeler, bölgedeki hassasiyeti artırdı.

AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANINDAN HIRVATİSTAN ZİYARETİ VE GERİLİME İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Öte yandan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Hırvatistan'da düzenlenen bir ziyaret sırasında, Ermenistan ile devam eden gerilime dair önemli açıklamalarda bulundu. Bayramov, gerilimin tırmanmasının bölgesel istikrar ve güvenliği tehdit ettiğini vurgulayarak, taraflar arasında diyalog ve barışçıl çözüm yollarının bulunması gerektiğini belirtti. Bu açıklama ise uluslararası toplumun bölgedeki gerilimi azaltma ve barışçıl bir çözüm bulma çağrılarının bir yansıması olarak değerlendirildi. Ermenistan sınırı ve Zengezur bölgesindeki askeri sevkiyatlar ve buna bağlı olarak artan gerilim, bölgedeki durumu yakından izleyen birçok kişi ve ülkeyi endişelendirdi. 

BAYRAMOV'DAN HIRVATİSTAN'A TEŞEKKÜR

 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Hırvatistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirirken, Ermenistan'ın bölgedeki durumu karmaşıklaştırma ve geciktirme girişimlerine dikkat çekti. Bayramov, Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman ile başkent Zagreb'de bir araya geldi. Bu buluşma sırasında, Hırvatistan'ın bölgesel istikrara katkılarına teşekkür etti ve Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki durumun iyileştirilmesine yönelik çabalara destek verdi.Açıklamasında, "Maalesef benim temel mesajım, Ermenistan'ın hala iyi niyet göstermediği ve yapıcı bir tavır almadığıdır. Bunun yerine Ermeni tarafı bir geciktirme ve kafa karışıklığı oyunu oynuyor." ifadelerine yer verdi. 

MOSKOVA YÖNETİMİNİ SUÇLAYAN PAŞİNYAN'DAN AÇIKLAMA

Ülkesinin ikinci kez Karadağ savaşına yenilmesi üzerine Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Ermenistan,güvenlik mimarisi, silah ve mühimmat tedariki de dahil olmak üzere yüzde 99 oranında Rusya'ya bağlıydı. Ancak bugün Rusya'nın Ukrayna'daki savaş için silaha ve mühimmata ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Bu durumda Rusya'nın istese de Ermenistan'ın güvenlik ihtiyacını karşılayamaması anlaşılır bir şey. Bu örnek bize Ermenistan'ın Rusya'ya güvenlik açısından bağlı olmasının stratejik bir hata olduğunu göstermelidir." dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler