Anayasa Mahkemesinin Ek MTV'yi İptal Ettiğine Dair Haberleri Yalanlayan GİB'den Açıklama Geldi!

Anayasa Mahkemesinin Ek MTV'yi İptal Ettiğine Dair Haberleri Yalanlayan GİB'den Açıklama Geldi!

GİB, Anayasa Mahkemesi'nim Ek MTV'yi iptal etmesi ile ilgili haberlerin doğru olmadığını belirterek henüz bir karar verilmediğini açıkladı. İşte detaylar...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Anayasa Mahkemesi'nin ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ile ilgili iptal kararı verdiğine dair çıkan iddiaların doğru olmadığına dair bir açıklama yayınladı.

GİB'İN AÇIKLAMASI

"Ek MTV'yle ilgili olarak Anayasa Mahkemesine açılan davada henüz herhangi bir karar verilmemiştir. Mükelleflerimizin gerçek dışı haberlere itibar etmemeleri ve ödeme süresi içinde ödemelerini yapmalarının menfaatleri gereği olduğunu önemle hatırlatırız." Bu açıklama, ek MTV'nin iptali veya değişiklikleriyle ilgili resmi bir kararın henüz alınmadığını ve mevcut düzenlemelerin geçerliliğini koruduğuna açıklık getirdi. Bu yeni verginin amacı ise depremin neden olduğu maddi zararların ve kayıpların telafisine katkı sağlamak ve felaket sonrası toplumun yeniden yapılanma sürecini desteklemek olarak belirtiliyor. Deprem sonrası hasarın giderilmesi, altyapı iyileştirmeleri, konutların onarımı ve toplumun normale dönüşü gibi alanlarda kullanılacak olan ek MTV, bu sürecin finansmanına katkıda bulunacak.

YENİ VERGİ NE ŞEKİLDE UYGULANACAK?

GİB, bu yeni verginin ne şekilde uygulanacağı, hangi araçlardan alınacağı ve hangi süreçleri içereceği konularında daha fazla bilgi sunmayı taahhüt etmektedir. Ayrıca, depremzedelerin ve toplumun genel çıkarlarını korumak için ek MTV'nin adil ve dengeli bir şekilde uygulanmasına özen gösterileceği belirtiliyor. Bu açıklama ile birlikte, ek MTV'nin deprem felaketi sonucu ortaya çıkan zorlukların üstesinden gelinmesine yardımcı olma amacını taşıdığı ve bu sürecin adil ve şeffaf bir şekilde yönetileceği vurgulandı. 

Yaklaşık 13 milyon insanın ölümüne sebep olan 6 Şubat 'ta ki depremin yıkıcı felaketi sonrasında zararların telafisi amacı ile kullanılacağı belirtildi. Söz konusu olan verginin Anayasa mahkemesi tarafından iptal edildiğine dair çıkan asılsız haberler yapıldığını belirten açıklamada Ek MTV ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nde açılan davada henüz bir karar verilmediği belirtildi. Belirtilen verginin ilk taksit zamanı olan 31 Ağustos'taki ödeme süresinin uzatıldığını belirterek bugün gün sonuna kadar ödeme yapılabileceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler