Almanya'da 20 Kişilik Bir Grup 8 Yaşında Ganalı İki Kız Çocuğuna Irkçı Saldırıda Bulundu

Almanya'da 20 Kişilik Bir Grup 8 Yaşında Ganalı İki Kız Çocuğuna Irkçı Saldırıda Bulundu

Almanya'nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletine bağlı Grevesmühlen kentinde, gençlerden oluşan yaklaşık 20 kişilik bir grup, Ganalı iki küçük kıza karşı ırkçı saldırıda bulundu.

Rostock Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Grevesmühlen'de 8 ve 10 yaşlarındaki iki Ganalı kız çocuğunun yaklaşık 20 kişilik bir grubun saldırısına maruz kaldığı belirtildi.

Açıklamada, 8 yaşındaki kızın yüzüne tekme atıldığı vurgulanırken, grubun olay yerine gelen çocukların ebeveynleriyle de çatıştığı ve çocukların babasının yaralandığı bildirildi.

20 KİŞİLİK BİR GRUP GANALI İKİ KIZA SALDIRDI

Rostock Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Grevesmühlen'de 8 ve 10 yaşlarındaki iki Ganalı kız çocuğuna yaklaşık 20 kişilik bir grubun saldırdığı belirtildi. Polisin olay yerine ulaştığında, henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişinin bölgeden ayrılırken mağdurlara yabancı düşmanı sözlerle hakaret ettiği bildirildi.

Açıklamada, saldırıda 8 yaşındaki kızın yüzüne tekme atıldığı ve olay yerine gelen çocukların ebeveynleriyle çatıştığı, bu sırada kızların babasının da yaralandığı ifade edildi. Kızlardan birinin ve babanın ambulansla hastaneye kaldırıldığı belirtilen açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bilgisi paylaşıldı.

EYALET BAŞKANI AÇIKLADI: SALDIRIYA UĞRAYAN KIZ 8 YAŞINDA

Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti Başbakanı Manuela Schwesig, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıya uğrayan kızın kendi kızı gibi 8 yaşında olduğunu belirterek, "Nefret ve kışkırtmanın toplumumuzu zehirlemesine ve şiddetin çocuklarımızı tehdit etmesine izin vermemeliyiz." dedi.

Schwesig açıklamasında, olayın üzüntü verici olduğunu vurgulayarak, toplumun her kesiminden nefret söylemi ve şiddete karşı birlikte mücadele etme çağrısında bulundu. Başbakan, yetkililerin olayı derinlemesine soruşturduğunu ve sorumluların adalet önüne çıkarılacağını belirtti. X'ten yaptığı açıklamaya göre "Nefret ve kışkırtmanın toplumumuzu zehirlemesine ve şiddetin çocuklarımızı tehdit etmesine izin vermemeliyiz.Bu iğrenç eylemin sonucu olmalı. Irkçılık ve şiddet iğrençtir. Çocuklar saldırıya uğradığında bu daha fazla geçerlidir." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler