AB'den Türkiye ve Çevresindeki Sığınmacılar İçin Yeni Destek Paketi

AB'den Türkiye ve Çevresindeki Sığınmacılar İçin Yeni Destek Paketi

AB, göç krizine çözüm olarak Türkiye ve çevresindeki ülkelerdeki sığınmacılara 7,6 milyar avroluk bütçe oluşturdu. Türkiye'ye ayrılacak miktar belirsiz.

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi sonrası yayınlanan bildirgede, göç kriziyle başa çıkmak adına Türkiye ve çevresindeki ülkelerdeki sığınmacılara yönelik 7,6 milyar avroluk bir bütçe oluşturulacağı açıklandı. İşte detaylar...

SIĞINMACILARA DESTEK İÇİN 7,6 MİLYAR EURO

AB, düzensiz göç akınıyla mücadele kapsamında Türkiye ve çevresindeki ülkelerle işbirliği için mali destek sağlanmasına karar verdi. Bildirgede, Türkiye'deki Suriyeliler ve bölge ülkelerine yönelik 7,6 milyar avroluk bir bütçenin hazırlandığı ifade edildi.

DETAYLI PLAN VE TÜRKİYE'YE YAPILACAK YARDIM MİKTARI BELİRSİZ

AB tarafından alınan bu kararın detaylarına dair bilgi verilmezken, Türkiye'ye ayrılacak miktar hakkında net bir açıklama yapılmadı. Ancak bildirgede, Türkiye ve çevresindeki sığınmacılara destek amacıyla bütçenin kullanılacağı belirtildi.

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi;

“Türkiye ve daha geniş bölgedeki Suriyeli mültecilere destek de dahil olmak üzere üçüncü ülkelerle etkili göç işbirliğinin sürdürülmesine yardımcı olacaktır. Daha önce AB Afrika Güven Fonu aracılığıyla gerçekleştirilen eylemlerin devamı sağlanacaktır. Ayrıca göç yolları için ortaklıklar ve finansman da dahil olmak üzere Batı Balkanlar, Güney komşular ve Afrika'yı desteklemeye yardımcı olacaktır.”

AB ÜLKELERİ, UKRAYNA'YA OLAN YARDIMA DEVAM EDECEK

Bildirgede, AB ülkeleri tarafından Ukrayna'ya verilen mali desteklerin devam ettirilmesi kararı alındığı vurgulanarak, özellikle sığınmacılar için AB fonlarından daha fazla yararlanabilmesi adına, İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerin uyum fonlarına erişimini artırmaya yönelik AB Komisyonu'na yetki verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler