ABD Genelkurmay Başkanı'ndan İtiraf: Savaşı Kaybettik!

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan İtiraf: Savaşı Kaybettik!

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in Afganistan'daki savaşla ilgili yaptığı itiraflar medyada yankı uyandırdı. Miley'in özel bir TV programına yaptığı çarpıcı konuşmada Afganistan savaşını kaybettiklerini ve istediği gibi bitmediğini belirtti

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'nin Afganistan'daki 20 yıllık savaşla ilgili itiraflarda bulundu. Çıktığı TV programında yaptığı çarpıcı açıklamalarla Amerika'nın uzun soluklu çatışma sonucunda kaybettiklerini itiraf etti.

"SAVAŞ İSTEDİĞİMİZ GİBİ SONA ERMEDİ"

 ABC televizyonuna verdiği röportajda Orgeneral Milley, savaşın sonucu ve Amerika'nın çekilme kararı hakkında açık ve içten bir şekilde konuşarak şunları dile getirdi, "Savaş, istediğimiz gibi sona ermedi. Hiçbirimizin arzuladığı gibi bitmedi."

Bu sözlerle Orgeneral Milley, Afganistan'daki savaşın Amerika'nın beklentilerine uygun bir şekilde sonuçlanmadığını ve bu uzun süreçte karşılaşılan zorlukları vurguladı. Milley, düşmanın başkenti ele geçirmesiyle stratejik bir başarısızlık yaşandığını vurgulayarak, Afganistan'da alınan sonuçların Amerika için bir hayal kırıklığı olduğunu ifade etti. Sözlerine devam eden Orgeneral, "Düşman, destek verdiğiniz başkenti işgal ettiğinde bu stratejik bir gerilemedir, stratejik başarısızlıktır." dedi. 

"DAHA GENİŞ ANLAMDA SAVAŞ KAYBEDİLDİ"

Milley katıldığı TV programında şu sözlere yer verdi, "Daha geniş anlamda savaş kaybedildi. Taliban ve müttefikleriyle 20 yıldan fazla bir süredir savaşıyorduk. Onlar, şu an burada değinmeye vaktimin olmadığı birçok nedenden dolayı başkentte galip geldiler. Elbette çoğumuz 11 Eylül'den bu yana pek çok pişmanlık yaşadık."Savaşlar son 10 günde veya 10 ayda kaybedilmez. Tipik olarak bunlar, uzun yıllar boyunca gerçekleşen birçok dönüş ve değişimin kümülatif etkisidir. Ve bu savaşın, son tarihi yazıldığında aynı şekilde görülecek. Alınan pek çok ders var. Sağa gitmeniz gerekirken pek çok sol var ve bunların hepsi zamanı gelince ortaya çıkacak.Tabii ki 11 Eylül'den beri Afganistan'da 2 bin 400'ün üstünde, Kabil havalimanındaki saldırıda 13 askerimizi kaybettik. Pek çok pişmanlık var, kesinlikle. Kaybettiğim her asker bir pişmanlıktır." dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler